keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Loppusuoralla

Homma etenee...

Eilinen ja tämä päivä on ollut aika kamalia. Verenpaineet on heitelleet ja lääkäri on käynyt mua tutkimassa ja useasti on peräänkin jouduttu soittelemaan. Lääkitystä on venkslattu ees sun taas, ja olo vaan pysyy kökkönä. Eilen olin niin koomassa, että en kyennyt kun makaamaan silmät kiinni, edes puhelimessa en jaksanut puhua. Sainkin käskyn vaan levätä, syömässä saa käydä pikapikaa, samoin vessassa.

Tänään sitten lääkäri vihdoin teki päätöksiä, ja totesi ettei näin enää voida jatkaa. Kohdunsuu oli sormelle auki, aavistuksen kanavaa jäljellä. Lääkäri koitti kopeloida hieman rajummin, josko synnytys käynnistyisi spontaanisti. Kuulemma ihan kivan kypsä tilanne. Jos huomisaamuun mennessä ei ole mitään tapahtunut, niin sitten käynnistetään. Jos illalla tulee voinnissa muutoksia niin sitten käynnistetään jo illalla/yöllä.

Ultrassa vauva voi hyvin, istukka toimii ja virtaukset oli kunnossa. Painoarvio oli 2,8kg, eli pieni tirriäinen :)

Nyt sitten levossa odottelen supistuksia, joita ei näy, ei kuulu. Eli todennäköisesti aamulla laitetaan ballongi paikoilleen ja sitten vain odotellaan. Kun ballongi irtoaa (siis jos irtoaa vuorokauden sisällä) niin sitten mennään saliin ja puhkaistaan kalvot. Hurjaaaa!! Tähän voi siis mennä tunneista pariin vuorokauteen. Aika kuumottavaa kun ei tiedä miten homma etenee. Etenkin kun mies ei saa olla täällä yöllä, vasta sitten kun päästään synnytyssaliin niin mies saa olla kokoajan mukana.

Täytyy vaan toivoa, että kaikki menee hyvin ja kerittäisiin saada meidän koiralle hoitaja.
Onko kellään kokemuksia ballongi-käynnistyksestä? Kuinka nopeasti kohdunsuu on auennut?

Nyt jännittää ihan sikana, en tiedä olenko sittenkään tähän valmis :) Perjantaina kun kotoa lähdin, en olisi ikinä uskonut että kotiin tullaan vasta vauvan kanssa, iiikk!

Terkuin Lilli ja tirriäinen rv 38+0

6 kommenttia:

  1. Sulla on nyytti kohta sylissä! Mulla on huomenna pkl käynti ja tod.näk ensi viikolla käynnistellään, jollei vauveli ymmärrä itse tulla maailmaan.

    Toivottavasti kaikki sujuu hyvin!

    bertta

    VastaaPoista
  2. Voi miten jännittävää! Tsemppiä hirmuisesti tulevaan <3

    VastaaPoista
  3. Hui, teillä on jännät ajat edessä! :) Saattaa olla, että teillä on jo huomenna nyytti sylissä.♡ Itsekin käynnistyksen kokeneena muistan sen jännityksen ennen h-hetkeä, mutta onneksi ei sitten mennyt kauaa, vain 5 tuntia ja tyttö oli sylissä. Tsemppiä kovasti! :)

    VastaaPoista
  4. Huuui,jänskää :)
    Ihan kamalasti voimia ja tsemppiä tulevaan koitokseen,jos et jo kerinny pientä saaha maailmaan :)
    Mulle laitettiin ekan kanssa ballongi,ehkä pikkasen aukasi kohdunsuuta,mutta ei mitenkään kamalsti toiminu mulla. Minusta senoli vaan todella inhottavan tuntuinen :/ Ja tais lähteä itestään pois muutaman tunnin kuluttua.
    Sitten mulla alkoi pieniä supistuksia ja pääsin saliin ja siellä oksitosiinilla niin jörkkyjä supistuksia!
    Ihanaa,täällä sitten ootellaan vauvauutisia <3
    Voimia,voimia ja voimia!! :))

    VastaaPoista
  5. Pidetään täällä koko ajan peukkuja teille!

    VastaaPoista
  6. Blogihiljaisuudesta päätellen sä olet päässyt tositoimiin, jee!

    B

    VastaaPoista