tiistai 12. heinäkuuta 2016

Menopelinä Cybex Balios M

Tässä pieni kurkistus meidän uuteen kulkupeliin.  Ostettiin nämä Cybexin Balios M rattaat meidän Brio smile yhdistelmien tilalle. Brioissa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta meillä meni hermot niihin ilmakumirenkaisiin. Voi olla että meillä oli vaan huonoa tuuria, mutta aika usein joku rengas puhkesi ja jouduttiin muutenkin pumppailemaan niitä ihan liian usein. Joten tavoitteena oli hankkia kestävät rattaat, joissa kuitenkin on tyylikäs ulkonäkö ja iso tavarakori. Salaa haaveilen bugaboon buffaloista, mutta niitä en nyt enää (ainakaan tälle lapselle) viitsi ostaa, joten edullisempi vaihtoehto oli löydettävä. Toivoin myös istuimen olevan kuppimallinen, sillä se on ergonomisempi ja parempi lapsen selälle.Otettiin nämä käyttöön muistaakseni reilun 5kk:n iässä, koska Enni ei malttanut enää olla vaunukopassa. Silloin maa oli melko sula, kuten kuvasta näkyy, eli meillä ei ole kokemusta talviolosuhteista. Aloitettiin ulkoilut siten, että selkänoja on alimmalla mahdollisella korkeudella. Pieni etukeno kuitenkin mahdollisti Ennille mukavammat maisemat ja matkanteko sujui ilman huutokonserttia :)

Listaan tähän vähän plussia ja miinuksia, jos joku näitä rattaita miettii ja toivoo kokemuksia..

Plussat:

+ kevyet ja ketterät (kääntyvät, lukittavat etupyörät)
+ todella helppo kasata ja mahtuu pieneen tilaan
+ kapeat, mutta tilavat rattaat, mahtuu hyvin julkisilla kulkuväleillä liikkumaan
+ iso tavarakori
+ kuppi-istuin ja hyvät valjaat
+ iso suojaava kuomu (kuvassa kuomu ei ole täysin auki)
+ helppo aisankorkeuden säätö
+ tyylikäs ulkonäkö

Miinuksia:

- selkänojan säätö hieman tönkkö
- istuin osa on melko kapoisen oloinen, etenkin jos käyttää istuinpehmustetta (en tiedä miten isomman lapsen kanssa toimii)
- pyörien kovuus aiheuttaa epätasaisella pinnalla kolinaa, meitä tämä ei ole haitannut, eikä siihen kiinnitä edes huomiota (enemmänkin ehkä cityrattaat)
- sadesuoja ei tule mukana, eikä näihin sopivaa saanut suomesta, joten se piti tilata muualta

Muuta miinuksia ei miehen kanssa tällä muutaman kuukauden kokemuksella keksitty. Mielestäni kaikin puolin hyvät rattaat, voin suositella. Jos jollakin on kokemuksia näistä talviolosuhteilla niin kertokaa ihmeessä :)

Mukavia kesärullailuja!

Terkuin, Lilli ja Enni 8kk


12 kommenttia:

 1. Moi!
  Itse olen samassa tilanteessa. Meillä on Brion Smilet ja ne vähän vahingossa möin, joten jotkut rattaat olisi tilalle hankittava. Tänään kävin hipelöimässä juuri näitä Cybexejä. :D
  Onko nämä teillä käytössä "ykkösrattaina" vai vaan matkarattaina? Meille nämä tulisi yksiksi ja ainoiksi rattaiksi. Brioihin verrattuna nämä tuntuivat ehkä jotenkin "rimpuloilta". Johtuukohan vaan, kun ovat siromman kuin Briot?
  Oletko kaivannut työntöaisaan niveltä? Tuo suora aisa on toinen mikä minua mietityttää.
  Nämä vaikuttaa tosi kivoilta. Tykkään toki paljon myös Brioista, mutta haluisin ehkä jotain muuta testata :D
  Terkuin Karita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Karita!
   Oi, oot päässy oikeen hipelöimään, me jouduttiin ostamaan nämä pelkkien kuvien ja ruotsalaisten blogien perusteella :D
   Mutta siis meillä nämä on ykkös rattaina (muita meillä enää olekkaan, briot meni heti kaupaksi), ja hieman jännitän miten talvi näiden kanssa sujuu. Rattaat ei tunnu ihan niin rimpuloilta, kun matkustaja on kyydissä, mutta selkeästi kevyemmät kyllä ovat. Alkuun kaipasin taittuvaa aisaa (kun siihen oli tottunut), mutta äkkiä tuohon suoraankin aisaan tottui. Ja mittailin kotona sen verran, että kun aisa on balioksissa alimmillaan, niin vievät ne vähemmän tilaa kuin briot, joissa aisa myös taitettu alimpaan tasoon. Luin myös, että joillekkin tuo aisan korkeus on liian korkea, mutta meikäläiselle, joka on reilut 160cm niin toimii justiinsa hyvin :) jos asutte kaupungissa, niin voin suositella, mutta mitkään maastorattaat ne eivät ole :D

   Poista
 2. Joo, pääsin. Jyväskylään oli Baby Styleen jokunen aika sitten tullut myyntiin cybexin rattaita ja tällä viikolla niitä kävin ihastelemassa. Mietin myös näistä sitä parempaa mallia. Mielestäni ne tosin tuntuivat yhtä rimpuloilta, hintaa vaan oli tuplaten (reilusti yli 1000€)!

  Talvea mietin myös, että miten noiden kanssa kävisi. Brioilla pärjäsi talven hyvin. Toisaalta, jos lunta tulee polviin asti, silloin ei pääse kulkemaan millään rattailla. ;) Ja itsellä ei viime talvena tullut edes lähdettyä mihinkää jos oli kaamea keli. Luulisi noiden kuitenkin rullaavan ihan jees auratuilla teillä. Kaupunki kärryttelyä meillä on tarkoitus rattailla tehdä. Shoppailua, hoitoon kärräystä ja kaupassa käyntiä. Maastoon tämän tyylisiä ehkä kannata tosiaan harkita :D
  Olen kanssasi myös saman pituinen, joten nämä varmaan passaisi meille hyvin. Alkaa kovasti vahvistumaan, että nämä on myös meidän uudet rattaat :)

  -Karita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tosi siistiä! Toivottavasti tykästyt rattaisiin ja ne toimivat teillä yhtä hyvin kuin meillä :)

   Mä mietin ihan samaa tosta talvesta, eiköhän me näillä pärjätä! Ja jos tosiaan tänmekkin tulisi sellainen määrä lunta, niin ompahan sitten hyvä tekosyy jäädä kotiin köllimään ;) ja pulkallakin pääsee! :)

   Poista
 3. Moi,mietin uusien kärryjen hankintaa ja tämä olisi yksi vaihtoehto. Mitä mieltä olet näin talven keskellä vaunuista? Tiedätkö saako näihin sisarusosaa,penkkiä tm.?

  VastaaPoista
 4. Hei, mitä olet mieltä näin talven keskellä kärryistä? Tiedätkö saakohan näihin jonkinlaista sisaruspenkkiä? Voi olla että meillä on kylläkin tarve ihan sisarusvaunuille,mutta vielä harkinnassa...

  VastaaPoista
 5. Moi,mietin uusien kärryjen hankintaa ja tämä olisi yksi vaihtoehto. Mitä mieltä olet näin talven keskellä vaunuista? Tiedätkö saako näihin sisarusosaa,penkkiä tm.?

  VastaaPoista
 6. Heii! Oletko löytänyt näihin rattaisiin hyvin sopivan seatlinerin/istuinpehmusteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Meillä on käytössä petite cherien istuinpehmuste. Nyt kun tyttö on jo isompi (1,5v), niin istuinosa ei tunnu enää yhtään kapealta, vaikka onkin pehmuste käytössä. Ainut miinus on, että koska valjaiden solki on pyöreä ja himpun verran iso, niin pehmusteen asetus on alkuun pientä taiteilua. Mutta tästäkin selviää :)

   Poista
 7. Kiitos nopeasta vastauksesta! Pysyykö se petite cherie jotenkin paikallaan vai pääseekö se valumaan? Oletko konepessyt sitä?

  VastaaPoista
 8. Hei! Tosi hyvä ja hyödyllinen postaus, tämän (ja muutaman muun arvostelun) perusteella uskalsin tilata nuo Baliokset Saksasta pääsemättä näkemään ja hiplaamaan niitä lainkaan! :) Miehen siskolla on juuri nuo Brion Smilet ja vannotti olemaan ostamatta ainakaan niitä, eivät tykkää kun ovat aika epävakaat ja juurikin tuo renkaiden puhkeaminen vähän väliä on heilläkin ollut ongelmana...

  Oletteko hankkineet jalka-/lämpöpussia noihin rattaisiin ja jos olette niin millaisen? Cybexin oma kun ei ole kaikista mieluisin... Entä mitenkäs nuo rattaat muuten lopulta suoriutuivat talvesta? :)

  VastaaPoista
 9. Heippa! Onko jo talvikokemusta näistä rattaista? :)

  VastaaPoista