torstai 28. heinäkuuta 2016

Päätöksiä päätöksiä

Tuntuu haikealta kirjoitella tulevaisuudesta, sillä meille se käytännössä tarkoittaa jo syksyä, enkä haluaisi kesän olevan vielä ohi! Enää ei voi elää niin päivä kerrallaan -asenteella kuin ennen ja näin ollen mekin ollaan jouduttu istumaan alas ja kohtaamaan ne tulevaisuuden möröt. Paljon isoja päätöksiä oli tehtävänä ja nyt on helpompi hengittää kun vähän tietää mitä syksy tuo tullessaan.

Ensinnäkin, me vihdoin ja viimein löydettiin meidän perheelle ihana koti<3 Pitkään ollaan jo etitty, ja vaikka tämä kyseinen asunto ei ole ihan unelmieni täyttymys, niin se on just nyt paras meidän perhettä ajatellen. Muutetaan paritaloon, jossa on kiva oma terassi ja paljon (vähän ehkä liiankin paljon) metsää ympärillä. Eli ihana rauhallinen paikka Ennille kasvaa ja riittävästi neliöitä meidän perheelle vaikka pidemmäksikin aikaa. Stressasin älyttömästi miten meidän laina-asioiden käy ja talouden ylipäätään kun vanhempainraha loppuu, mutta tähänkin keksittiin ratkaisu. 

Elikkäs, tämä äiti kävi viime viikolla työhaastattelussa ja sain itselleni aika kivan kuuloisen osa-aika työn. IIIK! Eli syksyyn osuu just kaikki isot muutokset: muutto ja uuden työn aloitus. Mutta ei auta. Jännittää, että miten me saadaan arki rullaamaan ja jääkö meille yhtään parisuhdeaikaa yms. Tehdään miehen kanssa sitten molemmat vuorotyötä, ja koitetaan suunnitella työt siten, että aina toinen hoitaa Enniä. Mikäli työt osuu päällekkäin, niin sitten hyväksikäytetään mummia (joka on innoissaan hoitamassa aina Enniä). Kauheasti en haluaisi mummia vaivata, sillä hän on jo oman lastenhoitourakkansa hoitanut ja nyt hän on ansainnut omaa aikaa. Mutta hyvä tietää, että apuja on saatavissa.

Enni on siis kotona hoidossa niin pitkään kuin mahdollista. Kuitenkin anoin kotihoidontukea vain maaliskuulle asti, jonka jälkeen mies pitäisi isäkuukauden ja Enni menisi sitten huhtikuussa hoitoon, kun ikää olisi 1v 5kk. Toki jos talous antaa periksi ja arki ei tunnu liian hektiseltä niin sitten jatkan hoitovapaata :)

Nyt sitten alkaa pikkuhiljaa muuttohässäkät. Muutetaan syyskuun alussa, joten hyvin on aikaa suunnitella ja organisoida asioita. Pakkaamisesta tuskin tulee suurta nautintoa kun apuna häärää vilkas hurjapää, joten on syytä aloittaa ajoissa. Nyt ollaan toki jo jouduttu raivaamaan tv- tasolta tavarat pois, sillä pikkuneidin sormet yltää yllättävän pitkälle!
Myös digiboksi saa päivittäin kyytiä!
Tämmöisiä kuulumisia tällä kertaa :) Koitan palata tänne taas mahdollisimman pian, kunhan tämä meidän sairastelukierre katkeaa (nyt vuorossa on isi)..

Terkuin, Lilli ja Enni 8,5kk

1 kommentti:

  1. Huh huh, muuttaminen on kyllä ihan oma urakkansa! Just muutettiin eri paikkakunnalle, mulla nimittäin opinnot kutsuu parin viikon päästä :) Meillä mies jää vuorostaan kotiin, kun tuo kuopus on niin pieni vielä.

    Tsemppiä muuttoon ja töiden aloitukseen! Varmasti saatte asiat rullaamaan ja pian ette muunlaista elämää muistakaan :)

    - Tinka

    Ps. Tervetuloa seuraamaan meidän kaaoselämää :D

    VastaaPoista