sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Kuulumisia osastolta

Täällä sitä yhä ollaan, yhtenä kappaleena.

Eilen oli aika kamala päivä, joten en jaksanut tännekkään mitään päivittää. En saanut yöllä nukuttua ollenkaan, joten aamulla kaiken muun olon lisäksi oli vielä valtava univelka päällä.
Päivät täällä etenee ruokailujen tahtiin. Tuntuu, että täällä syödään koko ajan! Ruokaillessa onneksi saa aikaa kulumaan, kun juttelee muiden odottajien kanssa. Täytyy sanoa, että saan olla tyytyväinen, että minulla on "vain" raskausmyrkytys, niin kamalia kohtalontovereita täällä on. Täällä on muutama odottaja maannut jo useita viikkoja, ja makaavat synnytykseen asti. Yhdellä on vauva kuollut, kun se syntyi rv 26, eikä mitään ollut tehtävissä. Parin vauvalla on jokin kehityshäiriö ja parilla on jotain istukkaongelmaa. Silti suurin osa näistä naisista täällä on hyväntuulisia ja hyvinvoivan oloisia. Itse itkeskelin lähes koko eilisen koti-ikävää ja huonoa oloa. Tuntui jopa typerältä, vaikka tiedän että onhan meilläkin ihan kunnon syy maata täällä.

Eilinen meni myös aika pitkälti verenpaineita mittaillessa. Lääkitys aloitettiin jo siellä päivystyksessä ja sitä on täällä muutettu tiuhaan tahtiin, kun tuntui että paineet vaan nousee eikä niitä saada millään alas. Nyt otan paria eri lääkettä ainakin 4 kertaa päivässä. Tämä on nyt tuottanut tulosta ja tämän aamun paineet oli jo melko hyvät.

Tässä hurjin mittaustulos. Tämän jälkeen haettiin lääkäri paikalle pikavauhtia.

Kovasta päänsärystä olen kärsinyt myös, samoin silmissä vilkkuu tähtiä. Se on aika lamauttavaa. Ison osan päivästä makaankin käyrällä. Ktg-käyrää otetaan 3 kertaa päivässä ja aina tunnin kerrallaan. Vauvalla on ollut sydänäänissä hieman huono vaihtelu, joten olen toisinaan maannut pitkiäkin aikoja. Eilisen illan ja tämän aamun käyrät olivat kuitenkin kätilön kertoman mukaan hyviä. Ja vauva onkin alkanut liikkua enemmän entiseen tapaan<3

Turvotus on nyt hieman laskenut, tänne tultaessa sitä oli kertynyt useamman kilon verran. Olin sellaisessa kokovartalopöhötyksessä. Nyt on jo helpompi olla. Valkuaisen määrä oli eilen pysynyt samassa, tämän päivän tulosta vielä odotellaan. Kuitenkin vointi on tänään huomattavasti parempi. Varmasti se, että sain jonkun rauhoittavan lääkkeen illalla, jonka avulla olin taju kankaalla lähes koko yön, auttaa asiaan.
Hoitajat täällä on mukavia. Minua on nyt hoitaneet samat kätilöt, joten aina ei tarvitse aloittaa voinnissa alusta. Mies on ollut täällä joka päivä niin paljon kuin mahdollista. Eilen kävi myös rakas ystävä piristämässä mun iltaa.

Eilisen lääkäri sanoi jatkoista sen verran, että jos proteiini ei nouse, ja paineet saadaan alas, jatkettaisiin seurannalla. Koitin kysellä kotiinlähdöstä esim maanantaina, ja hän vain totesi että "Ainahan sitä voi toivoa". Eli en tiedä miten kauan ne pitää täällä seurannassa, jos tilanne rauhoittuu. Jos protskut nousee, niin sitten tietysti synnytetään. Aika epävarmaa tämä tulevaisuus. Ja nyt tietysti huolettaa ne asiat kotona, mitä en ole kerennyt tekemään. Vauvan kotiinlähtövaatteet on valitsematta ja sairaalakassi muutenkin vielä osittain pakkaamatta, tuttipulloja ei ole keitetty, eikä käytetyn sitterin päällisiä ole pesty yms. Toivon siis todella, että täältä päästäisiin vielä yhtenä kappaleena edes käymään kotona...

Terkuin odotteleva Lilli ja vauva rv 37+4

4 kommenttia:

  1. Tsemppiä ja älä stressaa tekemättömiä juttuja! Kyllä ne ehtii ihan mainiosti vaikka vasta vauvan kanssa kotiutuisitkin <3 Paljon tsemppiä ja jaksamista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kiitos tsempistä<3 varmasti kaiken kerkiää tekemään myöhemminkin, hormonihöyryissä sitä vaan voi panikoida mistä vaan :)

      Poista
  2. Oi sentään, tsemppiä sinne ostastolle!
    Äläkä murehdi sairaalakasseista tai tuttipulloista tai sitteristä. Tuttipullojen keittoon ei mene kauaa, jos niille tulee tarve (aioitko sinä muuten imettää?). sitterin päälle voi heittää pestyn viltin tai pyyhkeen, jos sitä tarvitsee heti eikä ehdi ennen pestä. Mies voi laittaa kuvia vaatteista, joista valkkaatte kotiinlähtövaatteet ja sairaalakassin sisältö ei hirveästi poikkea siitä mitä nyt siellä ehkä tarvitset :) No worries!
    Toivottavasti olo paranee ja olette kumpikin pienen knassa kunnossa <3
    Tsemppiä vielä viimemetreille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3
      Koitan olla murehtimatta, täällä on tullut kyllä ihan uusia murheiden aiheita. Ja ehkä se mieskin hätätapauksessa osaa ne pullot keittää ja vaatteet valita :) ja aion kyllä ehdottomasti imettää, jos se vaan onnistuu. Eli ei kai niillä pulloilla ole edes niin kiire :)
      Täällä me ollaan ainakin hyvässä seurannassa, eli sillain turvallisin mielin voisi olla, jos vain osaisi..

      Poista