sunnuntai 4. lokakuuta 2015

7. Neuvolakäynti

Hui että, mammaloma on alkanut melko vauhdikkaasti. Jokaiselle päivälle on ollut aina jotain ohjelmaa, ja se on tosissaan tuntunut voinnissa. Kipeämpiä supistuksia on tullut lähes päivittäin, ja iltaisin selkä- ja lonkkakivut ovat vaivanneet. Muutoin mieli on kyllä ollut korkealla. On ollut ihana nähdä ystäviä ja päästä silleen vähän pois arjesta.

Torstain ohjelmassa oli taas neuvolakäynti rv 33+1. Olin taasen yksin liikenteessä, sillä mies makasi kotona kipeänä. Terveydenhoitajan kanssa keskusteltiin tällä kertaa mun huolista, eli suurehkosta sf-mitasta. Pitkään hän kopeloi mun masua ja tunnusteli vauvaa. Vauva on pääalaspäin (onneksi!) ja tuskin enää perätilaan mahtuu kääntymään. Terkkarin mukaan lapsivettä tuntuu olevan melko runsaasti, mikä selittäisi masun ison koon. Vauva tuntui hänen käsissään "hyvän kokoiselta", ei mitenkään ylisuurelta. Painoarvioksi sanoi nyt 2,5kg, eli laskettuna-aika vauvan paino olisi hoitajan mukaan 3,6-3,7kg. En tiedä miten paikkaansa tuo arvio nyt pitää. Eikös näin lopussa vauva kasva n. 200g viikossa? Eli silloinhan vauva painaisi laskettuna-aikana 3900g. Ja jos vielä menisi yliaikaiseksi, niin synnytettävänä olisi yli 4kg vauva! Apua! Sanoinkin, että jos näyttää että tulee iso vauva, en aio synnyttää :D Onneksi meillä on 3 viikon päästä tulossa se synnytystapa-arvio.

Sf-mitta oli kuitenkin onneksi tasoittunut, kasvaa omalla käyrällään kauniisti, nyt jo lähes sen ylemmän viivan mukaisesti. Se ihan pikkaisen rauhoitti mun mieltä. Verensokereita olen mittaillut jotenkuten, ne arvot on kuitenkin olleet kaikki hyviä. Paino oli laskenut edellisestä 1,5kg, eli nyt painoa olisi koko raskauden aikana tullut 5kg. Viime käynnillä oli kyllä niin runsas turvotus, että tämä varmaan selittää painonlaskun. Verenpaineet oli hieman koholla, mutta en päässyt niitä rauhassa mittailemaan, kun samassa tilassa oli yksi pariskunta hoitamassa ja syöttämättä vauvaansa. Koita siinä nyt rentoutua. Verenpaineet kuulemma muutenkin nousee loppua kohden. Pissassa oli proteiinia taas puolikkaalla plussalla, mutta tämäkin on kuulemma tavallista loppuraskaudessa. Eli kaikki kutakuinkin hyvin. Sain ohjeeksi rentoutua ja olla murehtimatta. Sanoi se hoitaja myöskin, että nyt pitäisi ottaa jo vähän rauhallisemmin, ettei joka päivä enää riekkuisi tuolla kaupungilla vaan lepopäiviäkin pitäisi pitää. Ja näin aionkin kyllä tehdä :)

Nyt vain uutena "vaivana" on ilmennyt unettomuus. Vaikka menen joka ilta suht samaan aikaan nukkumaan, niin enää uni ei vain tulekkaan, vaikka koko päivän olisikin ollut menossa ja kaiken järjen mukaan pitäisi väsyttää. Herään myös joka aamu ihan normi aikaan, eli viimeistään joskus klo 10. Ei voi siis siitäkään olla, että nukkuisin liian myöhään. Ja pakko on nukkua kymmeneen asti, jos uni tulee vasta joskus klo 3 aikaan yöllä. Eihän sitä muuten jaksa, kun päiväuniakaan en enää kerkiä harrastamaan. Käsittämättömintä on, ettei mua edes illalla ja silloin alkuyöstä väsytä. Onko tämä nyt jotain tulevaisuuden heräämisiin valmentautumista? Onko muillakin unettomuutta loppua kohden?

Toivottavasti tämä unirytmi pian korjaantuu pian..

Terkuin Uneton mamma ja sen "pieni" hyypiö rv 33+4

6 kommenttia:

  1. Moikka!
    Ite olen päivälleen yhtä pitkällä oman raskauteni kanssa kuin sinä ja on ollu hauska lukea miten samalla tavalla asiat on rauskauksissa edenny. Nyt vihdoin pakko kommentoida kun itelläni kans alkanu toi sama univaiva. 8) Olen vielä tämän viikon töissä ja herätys viiden jälkeen, niin tosi kiva vaikka menee ysiltä väsyneenä sänkyyn niin hetken päästä onkin jopa pirtee olo ja uni ei vaan tule. Äitiyslomaa odotellessa.. sais aamulla sit vähän nukuttua.
    Terv. Wiltsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Wiltsu! Wautsi, kuljetaan siis yhtä matkaa :) Tuu sit ihmeessä kertomaan, kun teidän pikkuinen syntyy! :)

      Joo tää univaiva on kyllä ärsyttävä! Kaikilla tätä ei kuulemma oo, mut vissiin aika yleistä kuitenkin. Mäkin oon just aamulla koittanu nukkua sitten pidempään, mutta ei haluis "hukata" päivää kuitenkaan nukkumiseen. Ennen oon vielä ollut sellanen päiväunien nukkuja, nyt nekään ei enää onnistu. Ihmeen vähällä unella sitä ihminen tulee toimeen! :O Onneksi sullakin kohta koittaa äippäloma niin voit ottaa iisimmin ja nukkua omassa tahdissa :) Onnea vielä mahdottomasti loppuodotukseen<3

      Poista
  2. Joo, kyllä tuo unettomuus on aika yleinen vaiva. :D Kannattaa vain yrittää nukkua aina, kun on vain mahdollista ja muutenkin ottaa rennosti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niin vähän ajattelinkin :) No, ihmeen pirteä jaksan olla kuitenkin vielä päivisin, vaikka unta ei tuukkaan kun muutamia tunteja yössä. Toivottavasti sama pirteys jatkuu sitten vauvankin kanssa, vai liekö toiveajattelua? :D

      Poista
    2. Se riippuu aikapitkälti vauvasta. :D Meidän neiti on ollut ihan suhteellisen hyvä nukkuja, mutta kyllä jo parin kuukauden jälkeen 2-3 herätystä yössä alkaa tuntua. Silloin kannattaa ehdottomasti nukkua itsekin, kun vauva nukkuu, vaikka olisi esim. kotitöitä tehtävänä. :) Kommentoin nyt tähän samaan myös tuohon uudempaan postaukseen: varmasti 56 cm vaatteet käyvät. Vastasyntyneet ovat kuitenkin yleensä n. 50 cm pitkiä, painosta riippumatta. :) ja ai niin, kannattaa myös harkita useamman yökkärin ostamista, sillä alussa yökkäri menee helposti pyykkiin esim. puklun tai märän vaipan takia. :)

      Poista
    3. Niimpä, kaikki vauvat ovat niin erilaisia :) Uskon kyllä, että yöheräämiset ottavat veronsa ainakin jossain vaiheessa, toivottavasti silloin saa itsekkin nukuttua päiväunia :)

      Ja kiitos vaatevinkistä, yökkärit on ehdottomasti ostoslistalla! :)

      Poista