sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Imetysliivit

Kiitos aivan mahdottomasti kaikille, jotka antoivat hyviä imetysliivi-vinkkejä tuonne aikaisempaan postaukseen!

Aloin teidän kommenttien perusteella perehtyä Bravadon imetysliiveihin. Kun luin kokemuksia netistä, en löytänyt yhden yhtä negatiivista palautetta. Kaikki vain hehkuttivat, miten upeat ja mahtavat imetysliivit ovat. Hinta näillä liiveillä on kyllä myös aika mahtava, mutta toisaalta jos imetys onnistuu, niin haluan kyllä pitää rinnoistani mahdollisimman hyvää huolta tukevilla liiveillä. Lisäksi, näitä liivejä oli aika ihanissa väreissä, ei vain niitä tavis mustia ja valkoisia.

Bravado Body Silk Seamless, kuva täältä

Löysinkin nettikaupan nimeltä Nettiemo, jossa nämä Bravadon Body Silk Seamless-liivit olivat hieman edullisemmat kuin muissa nettikaupoissa. Olisin toki mennyt näitä liikkeeseenkin etsimään (ja kokeilemaan), mutta unettomana yönä innoistuin näistä vain niin valtavasti, että tilaus oli pakko laittaa tulille heti :D Sivuilla oli melkoisen hyvä kokotaulukko, joiden mittojen mukaan tilaus oli mahdollista tehdä. Tilasin kuitenkin koon isommat, kuin mitä taulukossa oli suositeltu. Tilaus käsiteltiin todella nopeasti ja liivit saapuivatkin postilaatikkoon kaksi päivää myöhemmin. Koko osui nappiin, vaikka kuppi on ehkä vielä aavistuksen reiluhko. Rinnat kuitenkin varmasti turpoavat maidon noustessa, joten silloin nämä on varmasti juuri oikean kokoiset! Olen jonkin verran keikistellyt nämä päällä täällä kotona, ja voin todeta että nämä tuntuvat ihanilta päällä. Kangas on äärimmäisen pehmeää, tuntuu kuin liivejä ei olisi päällä ollenkaan. Olen todella yllättynyt, että voin innostua imetysliiveistä tällä tavalla :D Toivon nyt siis vielä enemmän, että imetys onnistuisi ja liivit tulisivat käyttöön :)

Sain vinkiksi myös tällaisen brittiläisen nettikaupan, josta liivit saa suomen hintoja huomattavasti edullisemmin. Aionkin laittaa täältä toiset liivit tilaukseen :)

Muutoin imetys kyllä jännittää jonkun verran. Olen nyt lähipiiristä kuullut monta imetystarinaa, joissa kaikki ei vain ole mennyt hyvin panostuksesta huolimatta ja imetys on hiipunut melko pian. Eniten jännitän sitä, että vauva on uninen eikä jaksa kunnolla imeä. Se myös kauhistuttaa, miten kipeiksi rinnat tulevat maidonnousun aikaan, ja miltä imetys silloin mahtaa tuntua. Rinnat kun ovat jo nyt todella arat :/ Jännitän myös, oppiiko vauva oikeanlaisen imuotteen ja mitä kaikkia mahdollisia imetyksen apuvälineitä me vielä tullaan tarvitsemaankaan. Rintakumeja en ole ostanut ennakkoon, mutta kannattaisikohan niitä olla valmiiksi? Koitan olla ottamatta stressiä koko imetyksestä, onnistuu jos onnistuu. Kyllä ne vauvat sillä korvikkeellakin kasvavat :)

Terkuin, imetysliiveistä innostunut Lilli ja vauveliini rv 36+4

13 kommenttia:

  1. Huh hei! Löysin blogisi vasta äskettäin ja lukasin muutaman sivullisen tekstiä kerralla :D
    Oliks sulla raskausdiabetes todettu vai muu syy mittailuihin? Kaikki siihen liittyvä nyt kiinnostaa kun "kärsin" tästä vaivasta.
    Aikamoinen vaatemäärä sulla babylle valmiina, omat muutamat hassut tuntuu ihan mitättömiltä. Hassua että aika pieneksi mittailivat vauvan Sf-mitoista huolimatta, siis hyvä näin! Mua pelottaa että omasta kasvaa joku kuus kiloinen. :( Tsemppiä loppuraskauteen, jään seurailemaan. ^,^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Charliee! Ja mukava kun löysit blogiini :)
      Ja mulla siis tosiaan todettiin raskausdiabetes tossa kesällä, hieman ennen raskauden puoltaväliä. Sen takia oon sitten joutunut mittailemaan niitä verensokereita. Oon kyllä ottanut aika rennosti mittailujen kanssa, koska kaikki arvot on onneksi ollut hyviä söinpä melkein mitä vain. Olikos sulla monta arvoa yli viiterajojen? Toivottavasti sulla hoituu myös ihan ruokavaliolla, ettei tuu ylimääräisiä murheita tuosta.
      Mietin myös, että onko se ultra nyt ihan luotettava, mutta hyvin se lääkäri kuitenkin selitti mitkä kaikki tekijät siihen sf-mittaan vaikuttaa esim. äidin selän pituus yms. Sain lääkäriltäkin luvan nauttia loppuraskaudesta, joten kai se on uskottava ettei sieltä sitä megabeibeä synny :D

      Ei kai sunkaan vauvasta ihan kuuskilosta tuu :) Ja puhu ihmeessä neuvolassa näistä huolista, jospa säkin pääsisit sitten ylimääräiseen ultraan. Mutta jos seurannassa verensokerit on sulla kunnossa ja painonnousu on maltillista niin ei oo kuulemma vaaraa isosta vauvasta. Onko sulta vielä mitattu sf-mittaa? Tsemppiä ihan valtavasti myös sinun odotukseen<3

      Poista
    2. Jees kiitti :) joo sf-mitta oli viime neuvolassa 23cm. Ihan normaali. Ens viikolla seuraava neuvolakäynti niin pääsen kyselemään kaikkea mikä kiinnostaa. Jänskättää kyllä painoarvio, jos si osaisivat vähän sanoa. Oishan tässä viel monta monta viikkoa jäljellä :)
      Arvot mulla ollu ihan viitteissä kaikki ja nyt oonkin kokeillut sit vähän epäterveellisempiäkin ruokia ja hyvinä ovat pysyneet. Enää 1-2mittausta viikossa. Sokerirasituksessa oli kaks arvoo yli viitteen? Paastoarvo ja tunnin päästä. Ihan turhaan toivottavasti stressaan jättiläisvauvaa, kun ei ulospäin maha ainakaan Ll mikään iso :)

      Poista
    3. Hyvältä kuulostaa :) Kyllä ne sit neuvolasta laittaa äitipolille jos syntyy huolta isosta vauvasta!
      Mä alkuun stressasin ihan kamalasti, että nyt koko loppuraskaus on kamalaa syynäämistä, mutta onneksi se ei sitten mennytkään niin. Olen vain turhaan kantanut huonoa omaa tuntoa herkuista, ja nyt jälkikäteen se harmittaa. Nyt aion "nauttia" tästä loppuraskaudesta niin paljon kuin se on mahdollista :D

      Poista
  2. Mä en muista, että itsellä olis tullut rinnat kipeäksi siitä maidon noususta, muuten kuin silloin kun ne oli ihan täynnä. Hammasta sai kyllä purra ja kyyneleitä nieleskellä siinä vaiheessa, kun rinnan päät meni ihan rikki ja verta vuoti, kun vauvalla oli niin kova imuote. Mutta onneksi aika nopeasti rinnan päät tottuivat siihen ja iho vahvistui. Rintakumit ostin, kun imetys oli tuskaa, mutta en sitten kuitenkaan jaksanut alkaa säätämään niiden kanssa ja purin sitten vaan hammasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, kuulostaa silti aika hurjalta. Oliko sulla jotain rintarasvaa käytössä, oliko siitä mitään apua? Onneksi ne rinnat tottuu siihen imetykseen, mutta alkuun tekee varmasti kipeää. Ehkä laitan miehen sitten rintakumiostoksille, jos tuntuu ihan kamalalta :D

      Poista
    2. Meilläkin mies kävi rintakumiostoksilla ja ihan hyvin koon tiesi :D Sain sairaalasta sitä lansinoh-rasvaa ja se toimi ihan hyvin, kun muisti vaan käyttää. Saman asian ajaa myös, kun puristaa yhden maitotipan siihen rinnan päähän. Tuota rasvaa taisi nyt tulla äitiyspakkauksessakin? En tosin ottanut sitä, mutta tilasin dermosililtä samaa ja oli vähän edullisempaakin kuin apteekista :)

      Poista
    3. Eikös niitä rintakumeja saa melkein jo isommista ruokakaupoistakin? Ettei miehen tartte hölmönä apteekissa ihmetellä :D
      Äippäpakkauksessa tosiaan tuli jotain rintarasvaa, ei tainnut olla tuota Lansinoh-voidetta, mutta samantapaista ilmeisesti. Hyvä vinkki tuo maitopisara, jos noista rinnoista vielä jotain maitoa saisi sitten puristettua :D

      Poista
  3. Nytpäs nopsaan vinkkaan imetykseen liittyen, että liity facessa Imetuksen tuki-ryhmään! Todella hyödyllinen ryhmä, jos toiveena on imettää!
    Ja kannattaa liittyä jo etukäteen.
    Onnistuneen imetyksen todennäköisyys paranee jos etukäteen tutustuu asiaan ja tiedostaa juttuja ( alussa on omat haasteet ja se tekee kyllä kipeää, muttei loputtomasti. Ja että maito ei lopu, jos imettää lapsentahtisesti aina kun vauva haluaa :) )
    Tsemppiä!
    Ja onnea uusista liiveistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kiitos vinkistä! Aion ehdottomasti liittyä :)

      Oon kyllä lukenut imetyksestä aika paljon, mutta on se silti eriasia oikeasti imettää kun tietää niitä juttuja vain teoriassa. Mutta varmasti helpottaa, ettei oo sitten heti ensimmäisen vastoinkäymisen tultua luovuttamassa :) Jännityksellä odotan, miten lähtee sujumaan..

      Poista
  4. Täytyypä tutustua noihin sitten varmaan! Itse ostin nyt alkuun vain yhdet hennesin rutkut, ihan vain sillä että katsoo nyt ensin miten homma toimii, vai toimiiko. Kuitenkin alkuun joutuu olemaan aika tiiviisti kotona, niin sitten ehtii nettishoppailla laatua. :) Tuo ulkomaalainen kauppa onkin hyvä vinkki, itsellä tulee muutenkin nettishoppailtua paljon ebaysta ja muualta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä, vaikken oo vielä tositoimissa päässytkään testaamaan :D
      Mäkin hankin "yöliiveiksi" semmoset lindexin halpikset, voin sanoa että liiveissä on kyllä huomattava ero. Mä taas alkuun ajattelin, että parempi hankkia alkuun parit, ettei sitten tarttis heti vauvan kanssa lähteä shoppaamaan rinnat pursuten, mutta yllättävän hyvin tuo kokotaulukko piti ainakin noissa bravadon liiveissä paikkaansa, eli nettishoppaillaan sitten vauvan kanssa kotoa :)

      Poista
  5. Kiitos vinkeistä! :) jos joku pohtii tuota brittikaupan käyttöä, niin voin suositella. Liivit tulivat kotiin viikossa, hinnat edullisemmat kuin Suomessa ja postimaksukin vain euron. On vielä pienyritys, joten rahat eivät mene suurille yritysjäteille.

    VastaaPoista