keskiviikko 12. elokuuta 2015

5. Neuvolakäynti ja alamäki jatkuu

Kerrotaan heti tähän alkuun päivän ainoa hyvä/iloinen asia, eli sain viime yönä nukuttua jopa kohtuullisen hyvin, tarkoittaen siis usemapaa tuntia. Mahtavaa! Toivottavasti ensi yö menee edes edellisen kaltaisesti :)

Sitten ne muut tämänpäivän jutut:

Tänään oli siis neuvolakäynti, tänään on rv 26+0. Mies lähti mukaan omasta väsymyksestään huolimatta. Siellä ei oikeastaan tänään lätisty juuri yhtään mitään. Kerroin mun oloista ja kivuista, mutta niihin terveydenhoitaja ei oikein ottanut mitään kantaa tai sanonut juuta eikä jaata. Se siitä neuvolan tuesta!

Neuvolassa oli joku putkiremontti, ja mullahan oli kupla otsassa jo ennen neuvolaan menoa. Luulin että olisin käynyt sticksaamassa pissan, mutta ei. Olin siis kamalassa pissahädässä koko neuvolakäynnin ajan. Verenpaineet oli entistä luokkaa, paino oli noussut 1,8kg, mutta jonkin verran turvotus (ja täysinäinen rakko) asiaan vaikuttaa. Hb oli taas laskenut, ollen nyt 113. Terkkari kehoitti syömään taas rautaa, mutta mulla jäi siitä kaameasta rautalitkusta aikamoiset traumat. Laittoi sitten vielä lähetteen labraan, että tarkistetaan sekin asia.

Tänään katsottiin ensimmäisen kerran sf-mitta, joka olikin yllättäen korkea eli 29cm. Menee siis yläkäyrän yläpuolella! Tosin, kyllähän tätä mahaakin jo on. Heti kysyttiin verensokereista, jotka on ollut ihan kunnossa, vaikka en viime viikolla niitä mittaillutkaan. Yhtään ylitystä tai raja-arvoa ei ole tullut. Ollaan toki miehen kanssa herkuteltu nyt kesäaikaan enemmän, eli tunsin puukon (en mitään pientä pistoa) sydämessäni. Itku tuli kurkkuun. Olenko mä nyt kasvattamassa jotain megavauvaa täällä? Muutenkin vatsan palpointi tuntui äärimmäisen ikävältä, koska rakko oli ihan täynnä. Terkkarin mielestä vauva oli päätilassa ja lapsivettä tuntui olevan normaali määrä. Sykkeet oli hyvät, vaikka tää liikkuvainen tyyppi ei ollutkaan yhteistyöhaluinen juuri sydänäänten kuunteluaikaan. Sain sitten 3viikon päähän kontrolliajan, jolloin tarkistetaan onko vauva kasvanut lisää vai missä mennään.

Tänään olen tietysti mittauillut verensokereita ahkerasti, ja kaikki arvot näyttää hyviltä. Mutta ei tämä kaikki tähän pääty.. Olen tänään saanut esimieheltä melkoisen tylyjä tekstiviestejä liittyen työpaikan äitiysloma-ilmoitukseen. En ole mitenkään kerennyt kamalan työkiireen keskellä ilmoitusta tekemään niinä päivinä kun olen töissä ollut. Monesti olen kysynyt, että tulenko sairausloman aikana sen tekemään, se kun tulisi olla tehtynä 2kk ennenkuin jää äitiyslomalle. Pomo on vain vakuutellut, että sillä ei ole kiirettä. No, tänään sillä sitten olikin kiire, ja tämä on nyt minun syy. Olimme jo aiemmin kesällä sopineet suullisesti pomon kanssa, että pidän loput lomat pois ennenkuin jään äitiyslomalle, mutta nyt tämäkään ei sitten enää onnistu. Eli ilmeisesti suullisella sopimuksella ei ole mitään merkitystä ja lomat voidaan perua noin vaan :( Tämä oli aikamoinen takaisku!

Mieli on ollut todella maassa ja monet kyyneleet vieritetty. Nyt voisin laittaa tämän raskauden pauselle, en jaksa! Onko kenelläkään muulla ollut esimiehen kanssa ongelmia raskaudesta johtuen? Tai kokemusta korkeasta sf-mitasta? Nyt tuntuu siltä, etten koskaan enää halua sinne mennäkkään.. Tästä pitäisi nyt jotenkin vain koota itsensä, eihän tämä maailman loppu ole. Mutta neuvolasta saadut syyllisyyden tunteet yhdistettynä loman perumiseen tuntui vain tänään ylivoimaisilta :(

T: Lilli + megavauva rv 26

12 kommenttia:

  1. No onpa törkeää meininkiä esimiehesi puolelta! Ei varmaan huvita tuon jälkeen töihin enää mennäkään. Jospa tuo raskaus alkaisi sulla jo pikkuhiljaa helpottamaan , jaksamista sinne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Minunkin mielestä esimiehen käytös on ollut epäammattimaista, ilmoittaa asiasta nyt tekstiviestillä kun olen sairauslomalla. Mutta, hän omalla toiminnallaan ainakin varmistaa sen, etten enää äitiysloman jälkeen palaa hänen alaisuuteensa. Onneksi on vapaus valita! Ja toivon myös, että pian alkaa helpottamaan :) Vauvan vuoksi täytyy jaksaa sinnitellä<3

      Poista
  2. Hei Lilli, en olis mitenkään huolissaan tosta sf mitasta. Mulla tässä raskaudessa 26+4 mitta oli 28-29 eikä neuvolassa asiaan mitään negatiivistä sanottu. Eihän se aina tarkota, että vauva on iso jos sf mitta yli käyrien menee. Esikoiselta mulla loppuraskaudessa mitta oli yläkäyrällä, mutta siro neiti kuitenkin syntyi, painoa vain 3050g :) t. Ansku ja toukka rv33+6

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kommentistasi Ansku! Todella helpotti mieltä<3 Mä hieman säikähdin, kun terkkari sanoi että kontrolliin 3 viikon päähän ettei uskalla pidempään olla seuraamatta. Toivottavasti meillekkin syntyy sopusuhtainen pienokainen! :) Onnellista odotusta sinulle<3

      Poista
  3. Mulle sanottiin neuvolassa viimeksi, että on normaalia että se mitta heittelee välillä ylös ja alas. Että ehkä se on vaan semmosta! Tosi kurjaa että menee noin huonosti, itsellä alkais työt taas maanantaina ja jännittäähän tuo jaksaminen... Mut täällä tosiaan kanssa vähän rasittava esimies, jos lohduttaa. :D Joka kerta jos soittaa, kyselee onko maha kasvanut ja mikä on vointi (kai tarkoittaa hyvää, mutta ärsyttävää) ja pälpättää mulle kaikki asiat, tuntuu että koko raskaus on minun vika, kun en nyt taida voida osallistua inventaarioon viikko ennen äitiyslomaa jne jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, tuo helpottaa mieltä! :) Vaikka kyllä mä totesin, että mulla on jo aika iso maha, koska tapasin yhen odottajan meijän perhevalmennusryhmästä ja sillä oli musta pienempi maha, vaikka la on kaks viikkoa ennen. Mutta kai se mahan kokokin on aika rakenteellinen juttu. Ja on kyllä helpottavaa kuulla, että muillakin on rasittavia pomoja :D Toivottavasti jaksat olla siellä töissä, ja jos et jaksa, niin luulen että saikkua kyllä saa. Kyllähän tää olo vaihtelee päivittäin. En ees uskalla ääneen sanoa, miten "hyvä olo" eli kivuton olo on tällä hetkellä :)

      Poista
  4. Heippa! Sinune en huolestuisi SF-mitasta.. Itselläni mitta oli 26+2 viikolla 32cm ja siitä se vaan on kasvanut jyrkkää vauhtia ylöspäin. Sain kontrolliultran, jossa mitattiin vauvan koko. Vauva on täysin keskikäyrillä. Ja nyt viikolla 38 edeleen sf-mitta ihan omissa lukemissa, mutta vauva keskikäyrällä =) Se on siis paljon myös sinun rakenteestasi kiinni, eikä vauvan koosta. Tsemppiä odotukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! On niin helpottavaa kuulla, ettei suurehko sf-mitta tarkoita suoraan mitään jättiläisvauvaa :) Toivon kyllä kovasti pääseväni myös kontrolliultraan, jotta asiaan saataisiin vielä varmistus ja saataisiin taas pieni vilkaisu tulevasta tyypistä :) Onnea sinunkin loppuodotukseen, pian saat pienen jo syliisi<3

      Poista
  5. Moikka ! Täällä kanssa koko raskausajan SF-mitta huidellut yläkäyrän yläpuolella ja eivät ole neuvolassa siitä huolissaan kyllä olleet :D Viime viikolla oli lääkärineuvola (rv 36+0) ja sen hetkinen sikiön paino oli 2439 g, eli ei pitäisi mikään jättiläinen olla tulossa, ellei jätkä ota kasvuspurttia loppua kohden :)

    Kannattaa hakea vaan lisää saikkua, jos liitoskivut vaivaavat - ei ne töissä parane. Itse kerkesin olla viikon sairaslomalla lonkkakipujen takia, jonka jälkeen menin takasin kokeilemaan työntekoa. Ja eihän siitä mitään tullut, kun työ fyysisesti raskasta - työpäivän jälkeen meni illat ja yöt sohvalla itkua kivusta tuhraten. Jäin sitten 3 viikon sairaslomalle siitä ja sen jälkeen kesälomalle ja siitä äippälomalle.

    Mukavaa ja kivutonta loppuraskautta sinulle :)

    - karkkis rv 36+6

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa!! Ihmettelen kyllä, miten tuo meijän terkkari huolestuu aivan kaikesta ja huolestuttaa samalla minut. En ymmärrä miksi tuota sf-mittaa niin tuijotetaan, kun ilmeisesti äidin rakenne yms vaikuttavat mittaustulokseen.

      Oivoi, nuo itkun täyteiset illat/yöt on niin tuttuja! Aion kyllä jatkaa saikulla jos olo alkaa olla tukala, ei mikään työ oo sen arvoista, että piinaisin itteäni ja vauvaa sillä lailla! Ajatelkoot töissä sitten ihan mitä vaan.. Eikä tässä muutenkaan ole enää kuin 4 viikkoa "töitä" jäljellä :)

      Oi, teijän poitsu kuulostaa juuri ihanteellisen kokoiselta :) Rauhaisaa loppuodotusta teillekkin<3

      Poista
  6. Hei. En tiiä onko tämä jo myöhässä tää kommentti. Aloin vasta lukemaan blogiasi ja halusin tulla sanomaan että sinulla on oikeus vaihtaa neuvolatätiä jos koet ettei sen kanssa tule toimeen taikka aina huono olo sieltä lähtiessä. Raskauden aikana on tarkoitus saada sieltä tukea ja turvaa. Vaihda ihmeessä.
    T. 2ihanan lapsen äiti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja kiitos kommentistasi! Harkitsen vakavasti terveydenhoitajan vaihtoa, jos nyt ei muuton takia päästä vaihtamaan neuvolaa. Ei olla kyllä yhtään samalla aaltopituudella, viimeksi jouduin "valehtelemaan" että olen hankkinut jumppapallon, koska se tuntuu olevan hänelle sydämen asia ja jos oisin taas kertonut, ettei palloa ole hankittu, olisin saanut soimausta ja paasausta. Ja ihana että olet löytänyt blogini :)

      Poista