keskiviikko 6. tammikuuta 2016

2kk neuvolakuulumiset

Eilen meillä oli taas neuvola-aika. Juttelin neuvolan aulassa parin ihanan mamman kanssa, voi vitsit että vertaistuki on oikeesti tärkeetä :) Mutta se kyllä "ärsyttää", että kaikki luulee meidän tyttöä vastasyntyneeksi, niin pieni kun kuulemma on. Mutta jokainen vauva kasvaa omaa vauhtiaan, pääasia että kasvaa! Meillä käytetään yhä 50cm vaatteita, jotka tosin nyt jäämässä kohta pieniksi. 56cm yökkärit on kyllä otettu jo käyttöön, samoin joitain 56cm housuja on käytössä.

Mutta vauva on siis kasvanut hienosti. Painoa oli nyt 3920g (sp 2790g) ja pituutta 52cm. Eli painossa on ottanut tosi hyvin kiinni, mutta pituutta tulee hitaasti mutta varmasti :) Ei kai voi tälläseltä pätkä-äidiltä mitään huiman pitkää vauvaa odottaakkaan. Samalla terveydenhoitaja tutkiskeli vauvaa, seuraako helistintä, ja typykkähän oli ihan into pinkeenä, pää heilui puolelta toiselle :D Eli kaikin puolin hyvinvoiva vauva.

Kerroin pulautteluista, ja terveydenhoitaja kehoitti kokeilemaan maidonsakeuttajaa. Onko kellään kokemuksia, onko auttanut? Mietin vain, että mahtaako sakeutettu maito tulla pienivirtauksisista tuteista ulos. Minkähän kokoisia tutteja pitäisi ostaa, ettei vauva kuitenkaan hotkisi maitoaan?

Mutta muuten saatiin lupa olla nyt herättämättä vauvaa öisin, eli saa nukkua niin pitkään kuin nukkuu. Ja nukkuihan se, viime yönä melkein 5 tuntia. Ai että, mamihan on ihan virkeä jopa :D Tämä siis sen vuoksi, että vaikka kuinka koitin maitoa vielä nostattaa, niin ei se samoihin määriin noussut. Elikkäs nyt syötetään päivisin pullosta sellanen 80-100ml ja imettelen siihen päälle tarvittaessa (eli pienet tilkat tissistä jotta vauva nukahtaa). Iltatissi tuntuu olevan vauvalle tosi tärkeä, ilman sitä ei vain kertakaikkiaan suostu nukahtamaan. Eli imetän pullon päälle vielä iltaisin vauvan uneen. Ja aamulla rinnat ovat taas täydet, niin imettelen myös silloin. Aamusin vauva ei vain ole kovin innokas tissiltä imijä, koska maito ilmeisesti heruu liian hitaasti typyn mielestä. Toivon, että saisin pidettyä maidontuotantoa yllä siten, että iltaimetykset voisivat vielä jatkua ainakin 3kk ikään asti.



Tyttö on nyt jotenkin herännyt tähän maailmaan. Syötön jälkeen jää aina katselemaan ympärilleen ja kaipaa virikkeitä. Tämän vuoksi helposti sitten yliväsyy. Meillä hymyillään paljon ja äännelläänkin jo hieman :) Yliväsymys on kuitenkin ongelma. Koitan reagoida heti ensimmäisiin vauvan väsyviesteihin, jotta ei menisi huudon puolelle. Vauva ei osaa nukahtaa enää itse (niinkuin ennen aina tissille), vaan kaipaa nukuttelua. Yleensä meidän sänkyyn nuhahtaa silittelemällä ja muutoin sitten kantoliinaan tai vaunuihin. Olen jotenkin rakastunut vauvaan taas eri tavalla, nyt kun hieman saa jo enemmän kontaktia tyttöön<3

Tyttö on alkanut viihtymään leikkimatolla

Voi kun nämä pakkaset tästä hellittäisivät, niin päästäisiin taas vaunulenkeille! Oletteko miten orjallisesti noudattaneet tuota neuvolan -10asteen pakkasrajaa ulkona nukuttamiseen? Tyttö nukkuu niin hyvin ulkona, että harmi jos ei moneen päivään päästä ulos. Meillä olisi se isompikin jääkarhupussi käytössä ja lasitettu parveke... en ehkä ihan näillä -20asteen pakkasilla, mutta jos vähän lauhtuisi.

Nyt jatkan ristiäisten suunnittelua, hui että mikä homma :O

Ihanaa alkuvuotta kaikille<3

Terkuin, Lilli ja pian nimen saava tyttö 2kk ja 5pv

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että yöllä ei välttämättä tarvitse enää herätellä :) Kivastihan tuota painoa on kuitenkin tullut. Meilläkin sitä on syntymäpainosta tullut reiluun kahteen kuukauteen vain noin puoltoista kiloa ja juuri vasta jäi 50cm vaatteet auttamatta pieniksi. Mutta jokainen kasvaa omaa tahtiaan tosiaankin ja oliskin hassua, jos vain tiukasti tietyn käyrän mukaan kasvaminen olisi ok, kun meitä on muutenkin niin moneen!:)

    Hyvä toki, että ei vain itsekseen joudu miettimään, onko kaikki hyvin ja kehitystä seuraillaan, kunhan ei satu liian hysteerinen neuvolantäti kohdalle.. ;)Mekin mennään nyt lisäpunnitukseen, mutta onneksi ei mitenkään hysterisoinut asian suhteen, vaan totesi että kaikki aivan hyvin ja poika kasvaa, mutta hyvä vähän seurailla. Maito kun tuppaa meilläkin tulemaan ulos vähän liian hanakasti.

    Mä oon täällä myös manaillut näitä pakkasia, ARGH! Kun poitsun kanssa päästiin juuri ulkona nukkumisen makuun ja ai että, hyvin se uni maittoikin ulkona! Itse hinasin rajaa vähän etiäppäin, -15 asteeseen asti pistin vielä ulos. Lisäsin vain muutaman kerroksen ja hyvin pysyi pikkumies lämpimänä :) Laitoin muutaman peiton kopan pohjallekin eristeeksi ja vähän paksumman harsopeiton koko kopan päälle, että tulisi sellainen lämmin pesä, eikä pakkanen iskisi liian suoraan naamalle.

    Mutta nyt tosiaan en ole kyllä viitsinyt näin kylmällä enää laittaa ulos. Ja huhhuh, mittari näyttääkin tänään melkein -30! Hrrrrr. :) Että eipä nyt tarvi sitten miettiä edes laittaako vai ei. Pöh.

    Tsemppiä ristiäisten suunnitteluun! Oli kyllä meilläkin juhlat pieni puristus, mutta kuitenkin ihana juhlistaa pientä ja hänelle päätettyä nimeä! <3


    - Helena

    VastaaPoista
  2. Hei Helena! Ihana kuulla pitkästä aikaa teidän kuulumisia :)

    Kiva kuulla että muutkin joutuu ramppaamaan lisäpunnituksissa, mekin mennään taas kehden viikon päästä uudelleen. Jotenkin en itse osaa olla huolissani tästä hitaasta painonnoususta, vauva kun kuitenkin on tyytyväinen . Jokainen tosiaan kasvaa omalla vauhdillaan :)

    Tosi monella tuntuu olevan imetyksen kanssa haasteita, joko tulee liikaa maitoa tai sit liian vähän. Musta näistä imetyksenhaasteista ois voinu jo raskausaikana esim. neuvola jotenkin valmentaa. Ei olis tullu sitten niin isona ihmetyksenä, kun ei se imetys onnistukkaan ihan tosta noin vaan.

    Nyt onneksi on jo pakkaset pikkasen lauhtunut, tänään VAIN -16 astetta :D Taidan itsekkin hilata pakkasrajaa samoihin lukemiin, nukutan sitten ehkä vaan lyhyemmän aikaa :) Tuntuu hassulta, ettei muka moneen päivään päästäis yhtään tuulettumaan.. Miten ne ihmiset jossain ihan pohjoisessa sitten selviää, eiks ne liiku lapsien kanssa ulos koko talvena? :D

    Ja kiitos tsempistä, sitä tarvitaan! Ja onnea teidän vauvelille nimestä<3

    VastaaPoista