tiistai 1. joulukuuta 2015

Terveiset kotoota

Täällä ollaan taasen! Voi että mulla on ikävä sitä, että voin ajan kanssa kirjoittaa blogia ja olla täällä aktiivinen. Mutta, nautin myös valtavasti tätä nykyhetkestä muuten.. Raskausaikana tosiaan ihmettelin aina, että miten nää mammat ei pikkuvauvan kanssa kerkeä kirjoittaa blogia, mutta nyt ymmärrän täysin. Tai ainakin meidän vauvan kanssa aikaa koneen avaamiselle ei juurikaan ole.. Tästä mukulasta on tullut melkoinen sylivauva! Viihtyy yksinään enää vain pieniä hetkiä. Tuntuu, että unestakin tuo tyttö herää kesken kaiken jos siirryn toiseen huoneeseen tekemään kotihommia. Nytkin kirjoitan tätä vauva sylissä, hieman haastavaa :D Tämän vuoksi seuraava hankintamme taitaakin olla kantoliina! Tähän aiheeseen pitää perehtyä vielä paremmin, mutta ilmeisesti trikoinen, pitkä liina olisi näin pienen kanssa paras.. Olenkohan ihan hakoteillä?

Muutoin meidän arki on lähtenyt rullaamaan paremmin. Käytiin viime viikolla siellä sairaalassa näyttämässä kielijännettä, jonka lääkäri totesi hyväksi, eikä toimenpiteisiin tarvinnut ryhtyä. Paino oli myös noussut neuvolan punnituksesta hienosti, joten lääkäri kehoitti vain jatkamaan samaan malliin. Tämän jälkeen olenkin sitten lähinnä vain imettänyt ja imettänyt ja vähän antanut lisiä. Neuvolantädin piti soittaa viime torstaina, jotta oltaisiin sovittu uudesta punnituksesta, vaan eipä ole vieläkään soittanut. Olen jättänyt hänelle soittopyyntöjä, mutta yhä ootellaan. Vähän on kyllä mennyt luotto koko naiseen..

Iltaitkuisuus on lähes täysin loppunut. En tiedä mikä siihen nyt sitten auttoi, vai auttoiko vain aika. Ainakin ollaan nyt koitettu pitää iltarutiineista kiinni. Iltaisin vauva on usein hereillä ja virkeänä seurustelee. Yökkäri laitetaan suht samoihin aikoihin päälle ja sitten sänkyyn ja tissille, johon tyttönen nukahtaakin ja nukkuu seuraavaan syöttöön asti. Päivisin pidän vielä 3 tunnin syöttöväleistä kiinni, nyt kun en tiedä miten paino on kehittynyt. Yön syöttöväliä pidensin 4 tuntiin, joka on auttanut aivan valtavasti. Me saadaan nukkua se reilu 3 tuntia putkeen ja usein vauva herää itse n. 3,5tunnin päästä itse syömään ja on silloin paljon tehokkaampi rinnalla. Mieskin on jaksanut ihmeen hyvin töissä näillä unilla :)

Nautin arjesta vauvan kanssa aivan valtavasti :) Ollaan lähdetty liikkeelle ja ihmisten ilmoille. Käydään päivittäin vaunulenkillä (sään salliessa) ja yleensä kaupassa. Ollaan myös käyty kaupungilla ihailemassa joulukatua, joten julkiset kulkuneuvotkin on tulleet jo tutuiksi. Ihmeen helppoa on ollut vaunujen kanssa liikkua, vaikka lähteminen viekin aina oman aikansa. Mulla leviäisi pää, jos oltaisiin vaan kotona.. Meillä on käynyt myös sukulaisia ihailemassa vauvaa, ja paljon vauva on saanutkin lahjoja :)

Meillä käytetään yhä 50cm vaatteita, joista osa on vielä reiluja. Ootteko huomannut, että miten vaikea on löytää tämän kokoisia vaatteita? Olen kiertänyt kaikki liikkeet, jotka näin pieniä myy, ja suurimmassa osassa tuotteet ovat olleet loppu. Selitys on ollut, että 50-koon vaatteita tulee aina yksi per vaate :O Aika omituista.. Netistä tilaamalla saa paljon paremmin.

Olen nyt kirjoittanut tätä postausta yli tunnin ajan :D Nyt vauva imee tissiä ja kirjoitan yhdellä kädellä, joten on ehkä aika lopettaa :) Koitan kuumeisesti keksiä blogille uutta nimeä. Ehdotuksia/vinkkejä? :)

Terkuin, onnellinen äiti ja tyttö 3viikkoa ja 4päivää

7 kommenttia:

  1. Ihana kuulla, että imetys on lähtenyt sujumaan paremmin ja että iltaitkuisuus helpottaa. Vauvalle alkaa muodostua rytmi noin 2kk iästä alkaen, joten on tosi hyvin, että jo tässä vaiheessa teillä on tuollainen yöpainotteinen unirytmi !
    Meillä on myös aina vaihdettu vauvalle yövaatteet ja menty tiettyjen rutiinien mukaan, vaikkakin esikoisen kohdalla muistan, että joskus vaan nukutin vauvan syliin ja istuin iltoja vauvan kanssa miettien sitä onnea, joka minut oli kohdannut. Se nukkuva vauva sylissä on jotain niin <3 Ja kun pientä ei voi hemmotella pilalle, joten hyvällä omatunnolla vielä nukutin tissille ja syliin :) Voi niitä aikoja... <3

    Trikoinen kantoliina on tosiaan pienen kanssa hyvä, mutta jos haluat nopeamman ratkaisun, niin manduca (jossa on valmiiksi vauvatuki vastasyntyneelle) on tosi nopeasti käyttöönotettava pienekin kanssa ja usein mieskin suostuu sellaisella kantamaan (jos vertaa liinaan). Mutta liina on kyllä ylivertainen, jos vaan jaksaa opetella sidonnat. Imetys onnistuu myös manducassa :)

    Vaatteista tuli mieleen, että ainakin meidän KappAhlissa on aina pieniä kokoja myynnissä (siellä alkaa koot 44- ). Kannattaa käydä kurkkaamassa, jos teiltä löytyy kyseinen myymälä :)

    Minulla ei juuri ole 50cm vaatteita vaan suurin osa taitaa alkaa siitä 56cm. Suurimman osan vaatteista olen ostellut raskausaikana kirppareilta ja edelleen huomaan niitä bongailevani kirppareita kiertäessä :) Raskausaivona sitä vaan ei muista, että mitä vaatetta puuttuu ja mitä löytyy ja varmaan on sitten hyvin epäsuhtaisesti kaikkea.. Mut eiköhän sitä ehdi sitten kirppareille myöhemminkin (ja facekirput toimii).

    Ihania hetkiä sinne teille kotiin ja ihanaa vauvantuoksuista joulunodotusta <3 Täytyy sanoa, etten enää malttaisi odottaa, että vuosi vaihtuu ja voisin synnyttää :D Odottavan aika on tosi pitkä!


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Lyyli!
      Monesti itsekkin nukutan vauvan syliin ja illat vietän typy sylissä toisiamme tuijotellen<3 Mikään ei vain ole ihanampaa!

      Ja tuon manducan ehdottomasti haluaisin! Mieskin kokee sen jotenkin turvallisemmaksi vaihtoehdoksi. Osaatko sanoa, voiko sitä käyttää jo meidän typyllä, jolla ikää jo lähes 4viikkoa mutta paino alle 3,5kg? Jostain muistan lukeneeni, että manducan käytön voisi aloittaa vasta kun vauva olisi tuon painoinen, mutta miksi moinen painoraja? Meidän tyttö on tällähetkellä 3130g :) Hintaahan tuolla on myös aika paljon, koitin etsiä käytettynä, mutta en vielä löytänyt sopivaa :/

      Voi että kun minäkin olisin raskausaikana jo tajunnut sieltä kirpparilta kantaa kotiin noita pieniä vaatteita. Monesti hypistelin niitä, mutten uskonut että niitä oikeasta tarvii :D Vauvat on niin erikokoisia ja kasvaa eri tahtiin :) Ja hyvinkin pienellä määrällä näköjään pääsee loistavasti alkuun!

      Onnellista loppuvuotta sinne! Ei ole enää pitkä aika kun teilläkin on vauvantuoksuinen koti<3

      Poista
  2. Eikö vauveli vaadi tissiä sitten kuin olette matkassa? Meillä asuu oikea tissitakiainen, joten lähteminen mihinkään on aika haastavaa. Ilma kun ei oikein ole suotuisa iihen,että esim pidemmällä kävelyllä voisi tissin kaivaa esiin. Vauvamme syö öisin yleensä 3h välein, samoin aamupäivisin, mutta iltapäivästä tankkailee ja on rinnalla tunnin välein. Taitaa osin kyllä käyttää mua tuttinaankin.

    No, joka viikko ollaan lähempänä sitä, että muotoutuu jonkinlainen päivärytmi!

    Terv bertta ja vauva 2 vkoa ja 5 pvää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Bertta ja vauva<3
      Ollaan useimmiten vaunuilla liikkeellä ja vauva simahtaa samantien kun makuupussin vetoketjun suljen :D toki hän herää liikkeelläkin ollessa 3 tunnin välein syömään, täytyy siis vaan pitää huoli että ollaan ruoka-aikaan sellaisella paikalla missä syöttäminen onnistuu. Kotona sitten roikkuu tississä kaiken aikaa :) Meilläkin oli aikamoinen tissitakiainen ennenkuin annoin tutin :/ Huomasin myös, että vauva vain lupsutti rintaa ilman kunnon imua, eli imemisen tarve oli vain niin valtaisa. Vaikka en olisi halunnut tuttia antaa, niin täytyy myöntää että se on helpottanut meidän arkea.

      Rauhoittuuko teidän vauveli vaunuihin tai kaukaloon? Ja jokapäivä on helpompi, vielähän tässä tutustutaan toisiimme ja luodaan yhdessä sitä rytmiä. Miten teillä nukutaan yöt?

      Poista
    2. Yöt menee aika kivasti. Heräilee yleensä klo 01,3.30 ja sitten aamulla seiskan aikaan. Sitten on tunnin-pari hereillä ja ottaa vielä yhdet pidemmät unet. Päivät menee pääosin nukkuessa ja 3h välein syödessä,mutta illalla kelpaa vain äidin syli ja tissi pitää olla suussa lähes tauotta. Meilläkin oli pakko ottaa tutti käyttöön, laskin että yhden vrk aikana oli 29 krt rinnalla, tutti todellakin helpotti myös meidän eloa, enkä huomannut sen vaikuttavan vauvan imuotteeseen millään tavoin.

      b

      Poista
  3. Meillä käytetään kanssa yhä 50-koon vaatetta ja on hankalaa. Äitiyspakkauksen ne kaikki ovat aivan liian isoja ja samoin kaikki kotimaiset merkit mitä on saatu lahjaksi. Jotakin oli pakko ostaa ja huomasin että Lindexin on ihan ok, mutta hennesin kaikista paras. Eli meillä on siis nähtävästi kiina-vauva, vähän epäilen että jatkossakin saamme shopata siellä, tyttö kun on pitkä ja laiha, kuten olin itsekin... :p Nyt huomasin että yksi äitiyspakkauksen body johon neiti hukkuu, alkaa käydä pituudesta niukaksi, eli vähän pelkään että jos sama meno jatkuu, meille ei ole niistä pakkauksen vaatteista mitään hyötyä, isommassakaan koossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ehkä meilläkin on sitten jonkin sortin kiina-vauva, koska henkkamaukan vaatteet istuu kaikista parhaiten :D Meilläkin varmaan jää suurin osa äippäpakkauksen vaatteista käyttämättä, ne on niin reiluja ja meidän tyttö on aika hoikka tapaus. Mutta siis tosi hankala löytää henkkamaukaltakaan niitä vaatteita, kun kaikki on loppuunmyyty! Myyjä sanoi että monet valittaa samaa asiaa, pitäisi kuulemma laittaa palautetta asiasta.. Ootko kokeillut kappahlin 50cm vaatteita, onko millaista mitoitusta? Ja siis pienen lämpimän pipon löytäminen on ollut suurimmanluokan haaste! Eikö muilla ole pienipäisiä vauvoja :D

      Poista