torstai 10. joulukuuta 2015

1kk kuulumiset

Jospa nyt olisi hetki aikaa kirjoitella meidän kuulumisia, ainakin toistaiseksi tyttö nukkuu rauhallisena tässä vieressä.

Yleisesti ottaen meillä menee aika kivasti. Yöt on tosi vaihtelevia, toisinaan huudetaan ja toisinaan nukutaan. Onneksi niitä hyviä öitä sattuu huutoöiden väliin, ei tätä muuten jaksaisi. Itselläni suurin ongelma on nukkuminen, vaikka vauva nukkuisikin. Beibi siis nukkuu meidän vieressä, ja olen kokoajan jollain tavalla "hälytysvalmiudessa" jos itku sattuisi alkamaan. Miehen on käytävä töissä, ja siksi koitan reagoida yöllisiin parkuihin mahdollisimman pikaisesti. En osaa laisinkaan rentoutua nukkumaan, kun koskaan ei tiedä että milloin se huuto alkaa. Nyt kun väsymys alkaa selkeästi painaa, niin mies on ottanut vauvan illalla vaunulenkille ja asioille mukaansa, jotta mami saa rauhassa ottaa päikkärit.

Vauva on muutoin kyllä perus tyytyväinen tyttö. Nyt jo hereillä ollessa jaksaa seurustella ja katsella leluja ja maailman touhuja. Enää ei siis syöttöjen jälkeen aina nukahdeta, vaan jäädään ihmettelemään. Syöttöjen osalta meillä mennään yhä osittais imetyksellä (ARGH!). Toisinaan maitoa riittää hyvin ja vauva jää tyytyväiseksi, ja toisinaan vauva herää heti kohta imetyksen jälkeen huutamaan nälkää, silloin ollaan annettu lisiä. Ärsyttää vieläkin venkslata sen rintakumin kanssa ja sitten on vielä tämä pulloshow sen päälle. Mutta, näillä mennään.

Tiistaina meillä taas jälleen neuvola-aika. Vauvan paino oli noussut kuudessa päivässä 130g, eli paino oli nyt 3260g. Pituutta oli tullut puolisen senttiä lisää. Vauva kasvaa alakäyrällä, mutta kuitenkin käyrän mukaisesti. Pissaa ja kakkaa tulee ja neiti on virkeä ja jäntevä. Mutta vieläkään terveydenhoitaja ei ollut täysin luottavainen, vaan varattiin jälleen viikon päähän uusi punnitusaika. Siis miten usein muut käy vauvan kanssa neuvolassa?

Vauva on todellinen sylilapsi. Ei juurikaan viihdy yksin missään. Niimpä hätäpäissäni ostin käytettynä Hug a bub kantoliinan, ja olen ollut kyllä tosi tyytyväinen. Vauva viihtyy yleensä liinassa hyvin ja mami saa kädet vapaaksi. Olen opetellut vasta yhden sidonnan (kietaisuristi 2), jonka opin videon avulla muutaman harjoittelukerran jälkeen. Oli siis hyvä ostos, voin suositella! :)

Tänään on minun ja mieheni vuosipäivä. Ollaan oltu yhdessä 5 vuotta<3 Tarkoitus oli alunperin lähteä kahdestaan lähiravintolaan syömään ja jättää tyttö hoitoon, mutta koska tyttö ei enää rauhoitu juurikaan muiden syliin, ei sydämeni anna jättää toista tänne huutamaan :/ Niimpä siis ollaan ihan kotosalla tai otetaan tyty mukaan ja lähdetään kaikki kimpassa pikaisesti syömään.

Nyt alan hieman laittautumaan ja sitten lähdetään tytyn kanssa asioille :)

Terkuin, Lilli ja tyty 1kk ja 6päivää

4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla kuulumisia, joten ihana, että ehdit vähän kirjottaa.
    Vauvalla taitaa olla meneillään tiheän imun kausi. Ainakin kuulostaa siltä. Jos jaksat, niin kokeile lisämaidon sijaan imettää uudestaan vaikka olisit juuri imettänyt. Niin minä sain maidon riittämään, kun aina imetin vaan uuden kierroksen. Maitoa herui joka rinnan vaihdolla ainakin vähän lisää ja samalla tilaus menee sitten perille ja maitoa alkaa tulla lisää :)

    Minulla oli huh a bub liina myös esikoisen aikaan. On kyllä näppärä! Nyt on joku trikoinen liina jota otan heti käyttöön kun löydän sen miehen jäljiltä.

    Meillä tuhisee kotona ihan kohta 4vrk ikäinen poikanen ja tänään oli eka päivä kotona. Mies oli töissä ja pääsin heti arkeen kiinni kahden lapsen kanssa. Väsymys kyllä painoi, mutta jospa se tästä hellittää. Kun malttaisi nukkua.

    Nytkin kainaloinen nukahti vasta kun otin tähän kainaloon. Imetetty on monta kierrosta ja masu varmaan täynnä mut kaipasi läheisyyttä <3 Nyt on paras yrittää saada unen päästä kiinni. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Lyyli ja miljoonasti onnea!!!<3
      Odottelinkin tuolla sun blogin puolella, että koska teistä kuuluu :)

      Mäkin koitin tota maitomäärän lisäämistä samalla tavalla, mulla se vain aiheutti sen, että rinnat täyttyi paljon nopeammin, eikä vauva ole aina niin tiuhaan innokas imemään. Siitä seurasi muhkuraiset ja kipeät rinnat :/ Miksei kukaan kertonut että tämä imetys voi oikeasti olla näin haastavaa :/ Mutta, vielä me sinnitellään :)

      Poista
  2. Pitkään jo blogiasi seuranneena ajattelin vihdoin kommentoida. Tuo nukkuminen on kyllä todella taitolaji.. Itsellä Sama ongelma,että kun pienen saa nukahtamaan, niin eipä itse osakkaan nukkua..ja päivä unia en ole ikinä osannut nukkua. 😕 mutta blogiasi on mukava seurata,koska tilanteeseen voi hyvin samaistua,tällä kun lammas valvottaa 4.11 syntynyt poika. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, ja kiitos kun jätit kommentin :) Ja paljon onnea poitsusta<3
      Mä en myöskään osaa nukkua päiväunia, heti tulee sellanen morkkis-olo että päivä menee hukkaan. Jossain vaiheessa on kyllä pakko saada nukuttua, en vain tiedä miten sen järjestäisi. Meillä kun tuo tyttö on niin kiinni minussa, ettei enää edes isin syliin suostu nukahtamaan.

      Poista