torstai 17. joulukuuta 2015

Kun vauva itkee...

..Olo on todella avuton. Etenkin öisin.

Meillä yöt on todella vaihtelevia, vaikka pääsääntöisesti koitetaan pitää päivän rytmi samana. Etenkin iltarutiinit toistuu joka päivä suht samaan aikaan, silti toiset yöt ovat aivan kamalia. Huuto alkaa yleensä kuin tyhjästä imetyksen jälkeen, kun tyttö on jo kertaalleen nukahtanut. Sitten siitä huudosta ei tule loppua. Kaikkea ollaan kokeiltu:
    • tissi
    • lisämaito
    • vaipan vaihto
    • tutti
    • äiti heijaa
    • isi heijaa
    • koliikkikeinu heijaa
    • kapalo
    • vaunuttelu
    • vauvahieronta
    • eri asennoissa kantelu
    • cuplaton
    • kantoliina
    • sitteri 
Mutta mikään ei tunnu auttavan. Huuto jatkuu ja jatkuu ja sitten se loppuu. Yleensä kello on tässä vaiheessa 02-03. Pahinta ehkä on, että joudun nämä yöhuudot hoitamaan yksin. Miehen pitäisi koittaa nukkua, että jaksaa töissä käydä, mutta mua ärsyttää valvoa, kun itteäkin väsyttäis ja toinen vaan tuhisee siinä vieressä. Viime yönä ärsytyskynnys nousi jo niin korkealle, että ajoin miehen sohvalle nukkumaan. Ei kovin reilua :/ Eikä siitä miehestä sinällään mitään apua olekkaan, kun ei tyttö rauhoitu miehen syliin, vain mami kelpaa. Onneksi väliin mahtuu niitäkin öitä, jolloin tyttö nukahtaa kiltisti ja herää itse 3-4tunnin välein syömään ja nukahtaa uudelleen. Eli mitä ihmettä tämä on? Koliikkia?

Silloin kun tämä ns. "hyvä yö", niin enhän minä osaa rentoutua, kun vain odotan että koska se huuto alkaa. Alan pikkuhiljaa olla aika väsynyt. Päivisinkin on sen verran kitinää, etten päiväunillekkaan osaa rentoutua. Vaunuissa vauva nukkuu hyvin, joten ehkä laitan miehen parin tunnin vaunulenkille viikonloppuna.

Nyt alkoi kitinä, ilmeisesti taas tissin kaipuu :) Huomenna meillä on taas neuvola, koitan viikonloppuna tulla kirjoittelemaan paremmin kuulumisia..

Terkuin, lahopää- Lilli ja tyttönen 6vk

7 kommenttia:

  1. Kokeilkaapa käydä vyöhyketerapeutilla. Eihän se välttämättä ole koliikkia ku ei joka yö huuda taikka sitten jos se on tullut lievänä. Sitäpä kun ei sitten tiedä :/ Kuuleppa,sen verran itsekäs pittää olla eikä se ees oo itsekkyyttä että miehenki pittää hoitaa. Sinäkin hoidat lasta koko seuraavan päivä ja yöt...mieti mikä nukkumattomuuskierto siihen tulee. Ja se jos mikä ei oo sulle hyväksi. Onneksi teillä kuitenki hyviäkin öitä on. Mä niin tiijän tuon ku ei ossaa rentoutua nukkumaan. Niin se oli mullakin,yhäkin on vaikka vanhin jo yli 3 vuotias. Hormoonit ja kaikki vaikuttaa. Se vauvaikä on se raskain aika,varsinkin jos sattuu itkuinen vauveli :/ Mutta vaikka tää ei nyt lohduta,niin se helpottaa kunhan vauva kasvaa ja alkaa saamaan rytmiä elämäänsä. Nythän se ei vielä tunne sellaista kun rytmi. Voihan senolla ettei vaan nukuta. Ootteko kokeillu rauhottuuko vaikka jos laittaa tvn päälle ja leluja esittelee?
    Kauheesti voimia teille sinne ja parempia unia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä miettiä sitä vyöhyketerapiaa, nyt kun ei ilmeisesti se refluksikaan ole itkuijen aiheuttaja. Ollaan kyllä miehen kanssa keskusteltu tästä nukkumis-asiasta, ja hän on kyllä luvannut auttaa, sipivasti vaan sattui tämä hänen sairastumisesta. Odotan, että mies on taas voimissaan ja saisin edes parin tunnin katkeamattomat unet.

      Toivottavasti joku päivä kuitenkin helpottaisi. Nyt mua on alkanut pelottaan, että saako vauva riittävästi virikkeitä päivällä kun meikäläinen on niin väsynyt, että seurustelu on mitä on... Ei tämä äitiys ole kyllä helppoa, jos ei ollut raskauskaan. Silti en vaihtaisi päivääkään pois<3

      Poista
  2. Moi! Meilläkin oli itkuisuutta iltaisin 2-3 tunnin ajan vauvan ollessa 4-6 viikon ikäinen. Sitten se vaan loppui kun seinään ja nyt vauva on tyytyväinen 3 kk ikäinen hymytyttö :) Tsemppiä! Ohi se menee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, lohduttavaa kuulla! Voi kun meilläkin kävisi samoin!!<3

      Poista
  3. Hei Lilli!
    Olen seurannut blogiasi jo pidemmän aikaa ja sf mitta asioihin kommentoinutkin. Kiva seurata teidän kuulumisia. Tiedän niin tuon avuttomuuden tunteen, kun mikään ei auta :'( esikoinen itki paljon juuri iltaisin ja öisin myös n. kahteen asti. Epäilin koliikkia. Käytiin sitten vyöhykererapiassa muutaman kerran ja saatiin siitä helpotusta.
    Kannattaa muistaa röyhtäyttää kunnolla, ettei jää pienellä ilmaa masuun :( Luultavasti niin kyllä teetkin.
    Saako tyttö d- vitamiiniä? Auttaisiko merkin vaihto? Me vaihdettiin vasta kuopuksella devisolista relaan. Ja nyt oon ollut antamatta kokonaan kun huomaa että se aiheuttaa kipuja :/ täytyy taas vaikka joulun jälkeen kokeilla uudestaan, josko pystyis taas tipat aloittaa.
    Toivottavasti pian helpottaa ja saat itsekkin levättyä!
    t.Ansku ja "toukka" tyttö 3kk 2vk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Ansku ja "toukka"!

      Kiitos kommentistasi :)
      Taidan myös kokeilla tuota vyöhyketerapiaa, niin monet ovat saaneet siitä ilmeisesti apua..

      Meillä on jo alusta asti ollut käytössä tuo rela, missä on maitohappobakteeria mukana. Auttaisikohan merkin vaihto? Ollaan kyllä melkein kaikki vippaskonstit jo kokeiltu. Ehkä tämä itkuisuus vaan nyt kuuluu asiaan ja kai se jossain vaiheessa loppuu? :)

      Poista
    2. Mekin muuten vaihdettiin d-vitskut ensin relaan ja sitten lopetettiin kokonaan vähäksi aikaa ja testattiin auttoko se masuvaivoihin. Kannattaa kokeilla :)

      Poista