lauantai 20. helmikuuta 2016

Vauva tuli taloon

Meidän vauva tuli taloon jo tovi sitten, mutta en koskaan kerennyt raskausaikana kuvaamaan vauvavalmisteluja, sillä kaikki jäi niin pahasti kesken. Parempi kai myöhään kun ei milloinkaan :) Ja minusta itsestäni on kiva kurkkia toisten koteihin, joten tässä pieni kurkistus meidän asumukseen :)

Asutaan yhä samassa asunnossa, minne muutettiin juuri ennen plussaa. Tämä on isohko kaksio, johon mahdutaan vielä oikein hyvin. Toiveissa olisi kuitenkin löytää uusi koti, jossa olisi enemmän neliöitä (vauvalle oma huone) ja pihaa meidän koiralle.


Vauvan sänky on siis luonnollisesti meidän makkarissa :) Tämä Stokken Sleepi sänky on kyllä ollut aivan ihana<3 Toki se on hirmu iso, joten vauva näyttää yhä tosi pieneltä siellä nukkuessaan. Mutta mahtuupahan hyvin nukkumaan tässä vielä aika pitkään. Plussaa tulee myös pyöristä. Ennen kun vauva nukkui perhepedissä minun vieressäni, rullasin sängyn meidän sänkymme viereen "kaiteeksi", jolloin meillä oli enemmän tilaa nukkua ja minä pystyin nukkumaan rauhallisin mielin :)

 Meillä ei ole kauheasti säilytystilaa, joten tömmöinen ratkaisu löysi tiensä meidän seinään. Esille saa söpöimmät vaatteet :) Muutoin vauvanvaatteita säilytetään lipastossa (ja lipaston päällä ja siellä ja täällä ja vähän tuolla :D)

Tässä vielä vauvan vaipanvaihtopiste. Meillä ei ole erikseen mitään hoitopöytää, vaan pesukone käy tähän tarkoitukseen vallan mainiosti :) Viereen saa kaikki tärkeimmät hoitotuotteet ja pesupaikka on aivan vieressä. Meillä on hoitoalustana Petite Cherien hoitoalusta, joka on ihanan pehmoinen ja jossa vauvan on hyvä köllötellä ja katsella pöllöjä hoitotoimien ajan :)

En käsittänyt, miten paljon näin pieni vauva tuo tullessaan tavaraa mukanaan :D Paljonhan meilläkin on ns. ylimääräistä härpäkettä, mutta suurin osa on tietysti arkea helpottavia. Toivon kovasti, että löydetään pian isompi koti, jossa olisi enemmän tilaa vauvan tarvikkeille. Niin, ja meidän tavaroille myös :D

Terkuin Lilli ja Enni 3,5kk

4 kommenttia:

  1. Tosi kivalta näyttää!
    Meillä on kans stokken sänky, hoitopöytä ja tuoli, mut sänky ei ole vielä käytössä, kun on tosiaan iso.
    Hoitopöytä on tavallaan ihan hyvä, kun on tarpeeksi korkea meidän käyttää, mutta se on hassun mallinen ja sieltä tippuilee tavarat. Mut kun se on hankittu, niin se sitten on hankittu ja sillä sipuli :D

    Tällä hetkellä meillä poika nukkuu pääasiassa vieressä, mut aina kun muistan, niin nostan vanhaan pinnasänkyyn, joka on kooltaan nykyisiä sänkyjä pienempi. Meillä on pieni makuuhuone (kun isompi makkari on esikoisen käytössä) ja siellä ei se stokke oikein toimi.

    Ja ihan totta muuten, että vauva tuo tavaraa tullessaan!
    Meillä on hoitopöytä olohuoneessa (koska ollaan vanhoja ja raihnaisia ja halutaan aina hoitopöydällä vaihtaa vaatteet jne.) ja se on iso sotkun aiheuttaja siellä. Tai siis kun siinä on vaan avohyllyjä, niin on tosi ärsyttävä jotenkin, kun kaikki romottaa näkyvillä...
    Että hyvä ratkaisu tuo pesukoneen päällä oleva hoitotaso!

    Kiva oli lukea tää postaus :)

    VastaaPoista
  2. Moikka! Olis kiva lukea teidän tytön kehityksestä. Oma tyttö 3kk1vkoa vanha ja itsellä ei lapsellisia kavereita joiden kanssa höpötellä, joten kiva edes lukea miten muilla saman ikäisillä menee :)

    VastaaPoista
  3. Moikk,

    Kerrotko vielä miten sujui imetyksen lopettaminen? Vakaasti taas harkitsen sitä, mutta millä ihmellä minä sitten lohdutan tuota kitisevää nytttiä ja millä saan sen nukahtamaan..on tottunut nukahtamaan rinnalle. Kuinkahan nopeasti tissi unohtuu? Pitenivätkö teillä syömiskerrat? Meillä tissitellään ainakin kahden tunnin välein, päivin ja öin ja alkaa olla tällä mammalla väsymys jo megaluokkaa.

    Bertta ja iita

    Pa. Hieno nimi vauvalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Bertta!
      Pahoittelen kun vastaaminen on kestänyt :/
      Voi olla että tämä vastaus tulee hieman liian myöhään, mutta kerron kuitenkin. Lopetin imetyksen siis lähes seinään. Kun päätös oli tehty, en enää imettänyt ollenkaan. Ensimmäinen päivä oli pahin, ilalla oli pakko lypsää käsin ja hieman pumpata, mutta vaan silleen että pahin tuska helpottui. Kävin myös ensimmäisenä päivänä tosi monta kertaa kuumassa suihkussa, jotta enimmät maidot herui. Toinen päivä oli myös vähän tuskainen, mutta helpompi kuin ensimmäinen. Silloinkin taisin aamulla ja illalla lypsää vain enimmät pois. Pikkuhiljaa olo helpottui ja suihkussa käynti/lyspkerrat vähenivät. Maitoa erittyi kuitenkin viekä viikkoja imetyksen lopettamisen jälkeen. Enni unohti tissin aika nopeasti, sillä lopettaminen osui juuri rintaraivon aikaan. Enni sai tissin korvikkeeksi unipupun, jossa tuoksui minun maito. Se on tänäkin päivänä Ennille tosi tärkeä, eikä uni tule ilman sitä. Syömisvälit piteni huimasti, päivällä Enni syö 3-4tunnin välein, yöllä saattaa olla 8 tuntiakin syömättä.

      Oot jaksanut ihan uskomattoman pitkään! Uskon että väsyttää ja uuvuttaa. Mikä tilanne teillä on nyt?

      Voimia<3<3

      Poista