tiistai 14. huhtikuuta 2015

Puhti pois!

Viikon teemana on jälleen pahoinvointi!
Pahoinvointi hallitsee mun elämää ihan täysin, kaiken teen tän olon ehdoilla. Hajuille on herkitystynyt todella, ja useat hajut (kuten mieheni hajuvesi ja dödö) saakin oksennuksen kurkkuun. Miestä ei siis voi enää halailla, eikä koiraa voi ulkoiluttaa, koska juuri meidän koiran kakka haisee maailman kamalimmalta!

Viime viikolla koitin tehostaa syömistä siten, että söin pieniä annoksia 2-3tunnin välein. Tämä sai aikaan sen, että oksensin vähintään kahden tunnin välein. Töissä olo oli kamalaa, mutta jotenkin sain sinniteltyä. Viikonloppuna pahoinvointi riistäytyi käsistä täysin, mikään syöminen ei pysynyt enää sisällä. Kaikki minkä suusta alas laitoin tuli seuraavassa hetkessä ulos. Ja niin on jatkunut tähän päivään asti.

Eilen en kyennyt oksentamiselta töihin, ja pakko olikin pomolle kertoa poissaolon todellinen syy. Pomo tietysti onnitteli, mutta selkeästi hämmentyi uutisesta. Onneksi pomo on suht kiva, ja suhtautui uutiseen hyvin ja lupasi olla kertomatta asiasta vielä kenellekkään (vaikka kunnon hölösuu onkin!). Mulla on aivan kamalan huono omatunto, kun jätän mun työparin pulaan, työmäärä ja vastuu on yhdelle ihan liian paljon! Tiedän, että mun pitää nyt huolehtia itsestäni ja masussa kasvavasta salamatkustajasta, mutta silti mua melkein itkettää tääkin asia.

Tänään olo oli sietämätön, joten ilmoitin etten aio tulla töihin, enkä mene huomennakaan. Olo on käsittämättömän heikko, kun mikään ei tahdo pysyä sisällä. Silloin kun vatsalaukku on jo tyhjä, iskee silti raju oksennusrefleksi ja kakostelen tyhjää. Onko kellään muulla tämmöstä oloa?! En tiedä olisiko parempi syödä ja sitten oksentaa, vai kärsiä heikosta olosta ja kamalasta pahoinvoinnista. En tiedä!

Huomenna on ensimmäinen neuvola, toivottavasti jaksan sinne raahautua. Mies onneksi lupasi lähteä ajoissa töistä ja tulla hakemaan mut kotoa. Ilman miestä en selviäisi tästä olosta ikinä! Toivottavasti saan neuvolasta jotain apua tähän oloon, edes vaikka kunnolla saikkua..

Kirjoittelen neuvolan kuulumisesta pian lisää..

Terveisin raskaana oleva raato ja salamatkusta h 8+6

8 kommenttia:

  1. Muista syödä ja varsinkin juoda silti jotain, niin vähän aina imeytyy ja vauvakin saa ravinnosta osansa. Ja on " kivempikin" oksentaa kun ei tarvi kakoo tyhjää.. Mull vähän samaa oloo ekan raskauden aikaan, sipsit maistu ja mustikkakeitto. Jaksamisia sulle, kyllä se ohi menee suht pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pakko se on koittaa jotain syödä, muuten tulee niin heikko olo ettei mitään rajaa. Oksentaminen on kyl ihan kamalaa! Kyllä tän varmasti jaksaa, kun tietää että tää jossain vaiheessa helpottaa! kiitos tsempistä :)

      Poista
  2. Jostain luin että pahoinvointi olisi pahimmillaan rv 9-11. Mulla on nyt kahdeksas viikko menossa. Kertaakaan en ole oksentanut mutta olo on huono ympäri vuorokauden. Sanoisin että oksentaminen tuntuu aina paremmalta, jos jotain tulee ulos, kuin että oksentaa sappinesteitä.

    Voi kurjuus tuota oksentelua. Eipä siihen mikään auta. Useimmilla helpottaa ennen puoltaväliä (n. rv 16). Joillakin kestää kauemminkin. On kyllä järkyttävää voida koko ajan pahoin. Odotan jo nyt sitä päivää kun pystyy syömään mitä vaan eikä koko ajan ällötä. :) Koitetaan kestää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Toivottavasti selviät tuolla pahoinvoinnilla, musta sitä on helpompi sietää, vaikkei sekään mitään herkkua oo! Mä ootan kans sitä että tekis ruokaa mieli ja pystyis syömään kunnolla ja vois nauttia siitä ruuasta. No, ehkä joku päivä :) koitetaan vaan jaksaa hyvän asian puolesta<3

      Poista
  3. Oijoi, harmi ettei tiheämpi ruokailu auttanut..Ei se sillä täälläkään pysy kokonaan pois, mutta hieman hellittää kuitenkin. Tosin tänä aamuna joudun työmatkalla pysäytämääna auton oksennuksen ajaksi ja työpaikalla vielä kävin kakomassa vessassa. No, odotellaan sitä keskiraskauden energisitä hehkua :)
    B 9+3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, kuulostaa niin tutulta! Työmatkat on kamalia, etenkin kun bussilla matkustaa. Ei auta muu kuin kärsiä näistä oloista vielä jonkun aikaa. Mä kans odotan sitä kuuluisaa raskauden ajan hehkua alkavaksi :) Tsemppiä odotukseen<3

      Poista
  4. Tsemppiä oksentelun kanssa! Toivottavasti helpottaa pian :) Ja turhaan podet huonoa omaatuntoa - et voi sille itse yhtään mitään, että voit pahoin ja joudut olemaan saikulla! Onnea raskaudesta! :)

    VastaaPoista
  5. Hei, kiitos kommentistasi. Lämmittää mieltä että joku ymmärtää :) eihän tälle mitään mahda, en kuitenkaan vaihtaisi päivääkään pois.

    VastaaPoista