keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

1. Neuvolakäynti

Tänään (h9+0) meillä oli ensimmäinen neuvolan terveydenhoitajan tapaaminen. Tämän huonon olon vuoksi en ollut juurikaan kerennyt jännittämään käyntiä. Päällimmäisenä oli vain mielessä, kuinka selviän n. vartin bussimatkasta oksentamatta. No, juuri ja juuri selvisin! Heti bussista päästyäni oloa piti hieman helpottaa :/

Mies oli siis mukana käynnillä, häntä taisi jännittää enemmän kuin minua :) Meidän oma terkkari oli saikulla, joten meidät otti vastaan sijainen. Hän oli nuori (varmasti minua nuorempi) ja hieman kokemattoman oloinen. Alkuun hän täytteli koneelle minun tietoja ja sitten hieman käytiin läpi meidän perhetaustoja ja parisuhdetilannetta. Hyvä että mies oli mukana, sillä en olisi muistanut kauanko ollaan oltu yhdessä :D Raskaus on saanut pääni lahoamaan!

Tervydenhoitaja kertoi hieman tulevista tutkimuksista ja laittoi lähetteen verikokeisiin ja pissanäytteeseen. Minulta otettiin verenpaine, joka oli melkoisen korkea (jännitän aina verenpaineen mittausta), joten noita arvoja ei edes neuvolakorttiin kirjattu. Saan jatkossa ottaa verenpaineet rauhassa neuvolan tiloissa ja ilmoittaa sitten lukemat hoitajalle. Paino mitattiin myös, ja se oli laskenut lähtöpainosta 200g. Muutoin painostani ei puhuttu laisinkaan. Oletin, että tähän ylipainoon puututtaisiin heti ja alettaisiin saarnaamaan liikunnasta yms. Mutta tämä käynti sujui oikein hyvin. Ja onneksi niin, sillä koko käynnin ajan pidättelin oksennusta.

Minulla on neuvolakortti, uskomatonta!

Otinkin puheeksi tämän huonovointisuuden. Terveydenhoitaja ei oikein sanonut asiaan mitään, voivotteli vain. Antoi ohjeeksi, että koita syödä monipuolisesti ja juoda runsaasti. Huoh! Loppuviikon sain vielä sairauslomaa, jotta voin rauhassa levätä ja parannella oloa. Jos sairauslomaa tarvitsee lisää, pitäisi ottaa kuulemma yhteyttä työterveyshuoltoon. Eikös neuvolan kuuluisi hoitaa tällaiset asiat? En usko, että meidän työterveyshuoltoon saisi edes aikaa minkään huonovointisuuden vuoksi. No, toivottavasti en enää ensi viikolla tarvitse saikkua..

Käynti oli kokonaisuudessaan ihan positiivinen kokemus, vaikkakin miehelle jäi tunne ettei häntä juuri huomioitukkaan. Ajattelin myös, että meidän kanssa olisi keskusteltu enemmän ja olisi saanut kertoa omia tuntemuksia. Seuraavalla kerralla meidän oman terveydenhoitajan pitäisi olla paikalla, joten katsotaan miten silloin menee..

Seuraavat etapit:
- 24.4 labrat + pissakoe
- ultra-ajan odottelua
- 19.5 seuraava neuvola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti