torstai 17. maaliskuuta 2016

Vauva-arki: ikää 4kk

Tässä taas yksi meidän tavallinen päivä. Nykyään kyllä kaikki päivät on hieman erilaisia, sillä joskus tyttö nukkuu kahdet päikkärit, joskus kolmet lyhyet :) Mutta tämä on kuitenkin hieman suuntaa antava :)

klo 7:30 Pinniksestä alkaa kuulua hyväntuulinen höpötys, tyttö on selkeästi herännyt. Äiti ei jaksa ihan vielä nousta, joten jään sänkyyn kuuntelemaan höpötystä. Enni leikkii unipupulla ja höpöttelee sille yön kuulumiset.

klo 8:15 Pikku hiljaa höpötys alkaa muuttua kiljunnaksi, Enni kaipaa seuraa. Vihdoin mamikin jaksaa nousta. Lähdetään aamukahvin keittoon. Enni istuu stokken tuolissa leikkimässä uudella dinolelulla ja mami juo rauhassa kahvit. Sitten lähdetään tytön aamupesuille ja vaihdetaan päivävaatteet päälle.

klo 8:45 Nälkä yllättää. Enni juo 100ml maitoa, jonka jälkeen jatkaa leikkiä leikkimatolla.

klo 9:15 Väsykitinä alkaa, leikkimatto ei enää jaksa viihdyttää. Vien Ennin sänkyynsä, tyttö nukahtaa melkein heti.

klo 11:45 Enni herää. Käydään vaipan vaihdolla ja annan maidon. Tällä kertaa Enni jaksaa juoda 110ml, vaikkakin kaikki muu kiinnostaisi enemmän kuin syöminen.

klo 12:15 Nappaan koiran matkaan ja pakkaan vauvan rattaisiin, lähdetään lenkille ihanaan kevätaurinkoon.



klo 13:15 Kotiudutaan lenkiltä. Annan tytölle hedelmäsoseen, jota menee tällä kertaa 1/3 purkkia. Päärynä ei kuulu meidän tytön lemppareihin :D Sitten mennään lattialle leikkimään (eli kierimään).


klo 14 Enni haukottelee ja vaikuttaa jo väsyneeltä. Vien sänkyyn, mutta siellähän olisi kivempi jatkaa leikkejä kuin nukkua. Pidän hetken kättä Ennin päällä, jotta tyttö rauhoittuu (muuten kääntyy mahalleen), sitten jätän nukahtamaan yksin. Käyn hetken päästä kurkkaamassa että tyttö nukkuu, ja vieläpä oikein päin :)

klo 16 Enni herää hyväntuulisena. Käydään taas vaipan vaihdolla ja annan maidon. Tällä kertaa tyttö on ilmeisesti nälkäinen, sillä maitoa uppoaa 120ml. Maidon jälkeen tyttö leikkii hetken isänsä kanssa.

klo 16:45 Lähdetään porukalla ostoksille kauppakeskukseen. Enniä ei tietenkään nukuta, parasta viihdettä on katsella maailmaa rattaista. Tyttö nukahtaa kotimatkalla, ottaa pienet 25min torkut.

klo 18:45 Ollaan juuri kotiuduttu ja tyttökin on herännyt hississä. Isi vaihtaa vaipan ja minä syötän Ennille kasvissoseen, jota menee tällä kertaa hieman vajaa puoli purkkia. Sitten taas touhuillaan Ennin kanssa leikkimatolla.

klo 19:30 Annetaan tytölle maito, jota juo huimat 130ml. Sylitellään ja höpötellään<3

klo 20 Kylvetetään yhdessä tyttö ja vaihdetaan yökkäri. Kylvyn jälkeen isi viihdyttää hetken aikaa neitiä ja antaa vielä tilkan maitoa n. 50ml, jonka jälkeen isi vie tytön unille. Uni ei kuitenkaan maistu vielä, vaan alkaa armoton huuto. Haetaan tyttö vielä hetkeksi seurustelemaan ja sitten uusi yritys.

klo 21 Tyttö nukahtaa. Nyt alkaa taas isin ja äidin oma-aika, eli toisin sanoen keittiön siivous, pyykkien levitys, koiran iltapissatus ja pullojen pesu. Jaksetaan kattoa hetki telkkaria ja sitten kaadutaan sänkyyn.

klo 01 Tutti on tipahtanut, ja siitä syntyy itkua. Olen yllättävän hereillä, joten päätän antaa samalla maidon, tyttö juo 140ml, jonka jälkeen jatkaa heti unia.

klo 6 Enni heräilee jälleen höpöttämään. Nousen maidon lämmitykseen. Hyvin vähäeleisesti annan maidon (mamia nukuttaa vielä ihan kamalasti), jonka jälkeen laitan tytön pinnikseen ja toivon että unta vielä riittäisi edes hetkeksi. Hetken aikaa Enni pölöttää unipupulle, jonka jälkeen simahtaa.

klo 8 Alkaa jälleen hyväntuulinen höpötys :) Kurkkaan pinniksen laidan yli, ja siellä minua on vastassa hymyileväinen neiti, joka kohottaa heti kädet ilmaan syliin ottamisen merkiksi. Tuo hymy sulattaa sydämeni ja nappaan tytön syliin. Halitaan ja pusutellaan, ja näin alkaa taas uusi päivä :)

Näin meidän päivät suurinpiirtein sujuu. Tosin maitoa menee toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän. Tuona kyseisenä päivänä Enni joi maitoa n. 780ml, joka on meille jo aika hyvin. On päiviä, että saan hädintuskin juotettua edes 500ml. Vähimmäismäärä, mitä 4kk vauvan tulisi juoda on juuri tuo 700ml. No mutta, tyttö kasvaa kuitenkin käyrien suuntaisesti, enkä toisaalta voi pakottaakkaan vauvaa juomaan maitoa.

Onko muilla on ollut maitolakkoja? Miten niistä on selvitty?

Terkuin, Lilli ja Enni 4kk ja 1vk

4 kommenttia:

  1. Kylläpä teillä menee jo iso määrä sosetta. Meillä esikoisella aloitettiin kiinteät 4 kk 1 vk iässä ja meni tosi pitkään ennen kuin sitä meni mitään mainittavia määriä. Ekana päivänä suunnilleen teelusikallinen ja seuraavana päivänä tuplat. Ja monta päivää piti antaa samaa laatua, ennen kuin sai lisätä seuraavan maun. En tiedä onko muuttunut tämän neljän vuoden aikana. Itse en ole vielä yhtään perehtynyt. Olen ajatellut että ainakin 5 kk ikään asti mentäisiin täysimetyksellä. Painoa on nyt vähän vajaa neljäkuisena varmaan 9 kg, joten kasvaa kyllä pelkällä maidollakin. :D Ja esikoisella tuo kiinteiden aloitus ei parantanut yhtään uniakaan, joten senkään puolesta ei oo hinkua aloittaa.

    VastaaPoista
  2. Hei. Kovasti ootellaan teidän kuulumisia. Toivottavasti kaikki hyvin :)

    VastaaPoista
  3. Puolet vauvavuosesta on mennyt, mitä teille kuuluu? Meilläkin arki alkanut vihdoin sujumaan, tempperamenttinen tyttö pitää äidin kiireisenä,mutta nyt jopa päästään nauttimaankin arjesta. Olisi kiva kuulla kuulumisiannw.

    bertta ja tyttö 6,5kk

    VastaaPoista
  4. Hei, mitä teille kuuluu? :)

    VastaaPoista