maanantai 13. heinäkuuta 2015

4. Neuvolakäynti

Aika on taas mennyt hurjaa vauhtia, ja tänään oli taas neuvola-aika. Raskausviikkoja on tänään 21+5. Mies pääsi onneksi tällekkin käynnille mukaan.

Tavattiin tänään ensimmäistä kertaa meidän oma terveydenhoitaja. Hän oli positiivinen yllätys, vaikka olikin vartin myöhässä. Hieman vanhempi terkkari, mutta otti ihanasti miehen huomioon. Keskusteltiin voinnista, valittelin lantion puutumista, joka hankaloittaa yöunia. Kuuluu kuulemma asiaan, venyttely voisi auttaa. Yöllä nousen joku 10 kertaa jaloittelemaan, jotta puutuminen helpottuisi ja voisi taas jatkaa unia. Pissalla ravaan entiseen tahtiin, tämä helpottaa varmaan vasta marraskuussa, huoh. Muuten vointi on hyvä. Pitkään en jaksa enää seisoskella tai istua, sillä selkää alkaa särkemään. Liikkuminen helpottaa oloa :) Sain venyttely vinkkejä, joita aionkin kokeilla heti tänään!

Verensokerit ovat seurannassa olleet oikein priima arvoja, yhtään raja-arvoa tai ylitystä ei ole tullut. Ruokavalioon en ole tehnyt muutoksia, ja herkuttelunkin olen sallinut. Sainkin luvan vähentää mittailuja, eli voin ottaa vähän iisimmin, jes! Verenpaineet olivat taas hyviä (117/80) joten kotiseurannan voin myös verenpaineiden osalta lopettaa :) Pissa oli puhdas ja painoa oli tullut 400g, eli yhteensä nyt 2kg. Kaikki siis hyvin!

Sydänääniä kuunneltiin myös, vauhdikas tyyppihän tuo on, joten sykkeet oli 150 hujakoilla. Kohtu on kasvanut hyvin, kohdunpohja on jo navan yläpuolella. Liikkeitä olen tuntenut päivittäin, eilen tyyppi jumppasi ihan huolella, tuntui että koko maha heiluu :) On ihana tuntea liikkeitä ja tietää että tyypillä on luultavasti kaikki kunnossa. Mieskin on koittanut liikkeitä masun päältä tunnustella, muttei ole vielä tuntenut mitään. Onneksi liikkeet voimistuvat joka päivä, joten kohta mieskin saa osansa jumppailusta :)

Saatiin myös raskaustodistus ja ohjeistusta tukien hakemiseen. Tuntuu ihan hullulta ajatella, että raskaus on kestänyt jo 154 päivää! Justhan mä tein sen positiivisen testin! Noin 4kk laskettuun aikaan ja reilu kaksi kuukautta töitä jäljellä. Huhhuh! Täytyy alkaa terästäytyä hankintojen suhteen! Vaunut muuten saapuivat jo, tykkään niistä valtavasti! Ne odottaa vaatehuoneessa kyytiläistä :)

Nyt aion nauttia viimeisestä kesälomaviikosta<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti