lauantai 24. tammikuuta 2015

Projekti alkaa...

Tästä tämä alkaa, sanon sen ääneen: Haluan vauvan!

En ajattele perheenlisäyksen hankkimista projektina, mutta haluan jollain tavalla ikuistaa tätä matkaa. Toivon, että tästä tulisi hyvinkin pian "raskausblogi", mutta tällä hetkellä tämä toimii väylänä purkaa tuntojani, ikuistaa ajatuksia ja haaveilla vauvasta.

Olen siis vielä 27-vuotias avoliitossa asuva nainen. Minun ja mieheni lisäksi kodissamme asustaa kaksi karvaista kaveri, kissa ja koira.

Ehkäisyn jätimme yhteisestä päätöksestä pois tammikuussa 2014. Ajatuksena oli että "tulee jos on tullakseen". Uskomatonta kyllä, vuosi on hurahtanut, eikä vauvaa ole vielä kuulunut. Alkuun pääseminen oliki haastavaa, sillä olin syönyt pillereitä lähes 10 vuotta, joten kuukautiskierron palautuminen otti oman aikansa, toisin sanoen 3kk. Niinsanottua "yritystä" ei siis ole ollut... Tähän mennessä en ole tikutellut oviksia tai muutoinkaan analysoinut itsenäni. Olemme toki hyödyntäneet tilannetta ihan fiilispohjalta :)

Miehen kanssa otin asian puheeksi, että ikää alkaa tulla lisää ja vieläkin tässä tavallaan kahdestaan elellään. Miehen mukaan meillä ei ole kiire, ja asia voisi edetä vielä omalla painollaan. Sovittiin, että jos edistystä ei vuoden sisällä tapahdu, täytynee ryhtyä selvittämään asiaa. Mutta että viellä VUOSI! En todellakaan jaksa odottaa vielä niin pitkään, joten nyt sitten alkaa itsensä syynäys ja tsekkailu :)

Tervetuloa mukaan odottamaan odotusta!

6 kommenttia:

  1. Vuoden verran täytyy olla yritystä takana , ennenkuin alle 30 v edes aloitetaan kunnolla tutkimaan missä vika. Ainakin meidän sairaalassa tällainen asia tuli vastaan. Itse kohta kaksi vuotta ilman ehkäisyä , puoli vuotta "yritystä" takana , yhtäkään ovista en ole tikkuun saanut plussana, puolen vuoden jälkeen pääsee vasta lapsettomuus puolelle tutkimuksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oivoi, odottavan aika on vaan niin pitkä! Harmittaa, että vasta nyt aloin ovista etsimään ja seurailemaan kunnolla kehon merkkejä..
      Tsemppiä teille yritykseen ja plussaonnea oviksen kanssa!

      Poista
  2. Moi. Löysin blogisi ja tilanteesi kuulostaa niin tutulle, itse olen 23 vuotias ja pillerit jätin kaksi vuotta sitten pois, sen jälkeen kuukautiset tosin todella epäsäännölliset ja terolutit olen saanut pitämään niitä edes jotenkin tasapainossa. Ovulaatiota en ole useista ja useista tikutuksista huolimatta bongannut kertaakaan! Ultrassa olen käynyt ja siinä ei mitään poikkeavaa näkynyt kuitenkaan, puoli vuotta vielä pitäisi "kotikonstein" yrittää, ennenkuin päästään tarkempiin tutkimuksiin lapsettomuuspuolelle, ja sinne pääsemiseksi täytyy käydä itse yksityisellä klinikalla testauttamassa miehen siittiöt. . . Eli puoli vuotta niin sanotusti yritystä takana, tätä ennen sillä mielellä että tulee jos on tullakseen, ei tullut :D. Mutta Tsemppiä teille kovasti, toivotaan parasta!! Ja huom tuohon uudempaan päivitykseesi liittyen, itsekin pitäisi 5-10 % painosta saada pois tämän puolen vuoden aikana, jotta sinne tarkempiin tutkimuksiin edes pääsee :) sokerit vaan pois kokonaan, pikkuhiljaa paino on lähtenyt tippumaan alaspäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ihana kuulla että muutkin kamppailevat samojen asioiden takia! Varmasti helpottaa kuitenkin kuulla, että ultrassa kaikki on hyvin. Eikös simppatutkimuksia sitten tehdä kunnallisella puolella ollenkaan? Mikäs se BMI raja nuihin tutkimuksiin oikein on? Netistä löytyy niin vaihtelevia lukuja..
      Toivottavasti meillä molemmilla tärppi käy pian! Ja tsemppiä sinnekkin painonpudotukseen :)

      Poista
    2. Siittiötutkimus maksaa jonkun 70-80 e , eikä kerrottu että muualla sen saisi teettää kun itse maksaa ja käydä yksityisellä. En tiedä tarkkaa bmi rajaa :o katotaankohan se sitten jokaisen kohdalla erikseen mikä ois hyvä paino jos ongelmia raskautumisessa on :)

      Poista
    3. Okeii. No onneks ei oo sen kalliimpi tutkimus. Ilmeisesti muuten hoidot on yksityisellä melko arvokkaita. Toivotaan että näytteet on kunnossa :)

      Poista