torstai 15. lokakuuta 2015

Kuulumisia

Blogissa on ollut nyt hiukan hiljaista..
Tänään eletään raskausviikkojen osalta 35+1. Syy hiljaisuuteen johtuu varmastikkin tästä armottomasta väsymyksestä. Nukkuminen on siis edelleen haastavaa ja erittäin katkonaista. Olen saanut nukuttua joitakin tunteja, mutta viime yö meni täysin valvoessa. Aikaisemmin olen ollut päivisin pirteä, mutta nyt tämä nukkumattomuus on alkanut näkyä mahdottomana väsymyksenä ja saamattomuutena. Päivisin olen koittanut ottaa päiväunia, mutta mieli vaeltaa kokoajan jossain, eikä unenpäästä tahdo saada kiinni.

Väsymyksestä huolimatta olen koittanut tehdä valmisteluja vauvaa varten. Vaatteet on nyt pesty ja lajiteltu lipastoon. Viikonloppuna olisi tarkoitus miehen kanssa mennä metsästämään vielä viimeisiä vauvanvaatteita. Pinnasänky on kasattu ja aseteltu paikoilleen sekä patja tuuletettu. Mieli tekisi jo pedata sänky valmiiksi, mutta vielä taitaa olla liian aikaista :)

Tänään on kuitenkin ollut vähän erilainen päivä. Touhuilin kotona pikkujuttuja väsymyksestä huolimatta, kunnes tajusin vatsalla menkkamaiset juilinnat. Juuri sellaiset mitä on ennen menkkoja, kun odottaa koska lirahtaa. Ei mennyt kauaa kun juilinnat voimistuivat ja kipu alkoi tuntua myös alaselässä. Tässä vaiheessa nousi jo tuskan hiki otsalle ja touhuilut oli pakko lopettaa ja mennä lepäämään. Huomasin myös voimakasta paineentunnetta, ihan kuin kokoajan olisi valtava pissahätä. Kai tuo vauva tuolla nyt sitten laskeutuu? Levossakin juilii ihan kiitettävästi ja vauvan liikkeet tuntuu myös kivuliailta.

Luinkin tuolta internetin ihmeellisestä maailmasta, että monilla on alkanut juuri näillä viikoilla samankaltaiset kipuilut, ja nää on sitten jatkunut aina vauvan syntymään asti. Yhtään lisäkipuja en nyt kaipaisi! Joillakin oli myös synnytys käynnistynyt juuri tämänkaltaisilla tuntemuksilla näillä viikoilla. Se hieman säikäytti. Tajusin, että sairaalakassa on vielä pakkaamatta ja imetysliivit ja rintapumppu vielä ostamatta. Kai se kassi pitäisi ainakin laittaa kuntoon, eihän sitä tiedä milloin lähtö tulee. Toivottavasti ei nyt vielä ainakaan. Miehellä on ensi viikolla laivareissu tiedossa, olisi kamalaa jos juuri silloin alkaisi tapahtua :( Ehkä tää väsymys saa mut nyt hieman ylireagoimaan.
Onko muillakin ollut menkkajuilintaa hyvissä ajoin ennen synnytystä?

Mieltä kaihertaa myös ne imetysliivit. Mistä löytäisi sopuhintaiset mutta kuitenkin tukevat ja hyvät liivit? Kuulemma kaikki henkkamaukan halpikset on ihan turhakkeita. Alkuun en vain viitsisi ihan kauhean isoja summia tuhlata imetysliiveihin, jos imetys ei sitten onnistukkaan. Ja kuinka monet pitäisi hankkia ennen vauvan syntymää? Aika paljon tässä on vielä selvitettävää...

Nyt jatkan lepäilyä miehen kainalossa, jos nämä kivut pikkuhiljaa helpottaisivat...

Terkuin, Lilli ja toivottavasti vielä masussa viihtyvä tyyppi rv 35+1

21 kommenttia:

  1. Voi miten kurjaa tuo unettomuus. :( Minulla alkoi myös noilla viikoilla tuollaiset kipuilut. Tosin ne loppuivat ennen synnytystä. Toivotaan, että pieni jaksaisi mahassa vielä muutaman viikon, eikä kiiruhtaisi vielä ulos. Ja noista liiveistä; suosittelen kunnollisten liivien ostamista ihan senkin takia, että maidon noustessa ne tukevat kipeitä rintoja hyvin, eivätkä hankaa tai purista päällä. Itse ostin lastentarvikeliikkeestä omani. Tarkkaa hintaa en muista, mutta sanoisin, että noin 40 euron hujakoilla olivat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mira, helpottavaa kuitenkin kuulla että muillakin on ollut vastaavanlaisia kipuja, ilman että vauva olisi heti perään syntymässä :)
      Niinhän sitä yleensä sanotaan, ettei hyvää saa halvalla. 40euron liivit kuulostavat vielä ihan sopuhintaisilta. Empäs hoksannutkaan, että tosiaan lastentarvikeliikkeissäkin on liivejä myynnissä. Siellä osaavat ehkä parhaiten auttaa koonkin kanssa. Kiitos vinkistä!<3

      Poista
  2. Ilmeisesti imetysrintsikoita ei oikeasti tarvitse kovin monia, ilmeisesti kolme paria riittää jo pitkälle. Joten ehkä ennen synnytystä ei kannata hankkia niitä läjäpäin kun ei kuitenkaan tiedä onnistuuko imetys ja minkä kokoiset rinnat sitten on.

    Ja en tiedä että hyviä saisi halvalla. Minulle on kehuttu Bravado-merkkiä, ja tuo on vähän arvokkaampi. Mutta olen kuullut ihan samoja juttuja että h&m rintsikoita ei kannata hankkia. Eli täytyy varmaan panostaa sitten bravadoihin jos imetys onnistuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentistasi. Tosiaan, yleensä hyvää ei saa halvalla. Ajattelin ehkä yhdet hankkia nyt ennen vauvan syntymää ja sitten jos imetys onnistuu niin panostaa kunnon liiveihin. Ja kiitos linkistä, aivan mahtava imetyspostaus :) Tuli tarpeeseen. Ihanan näköisiä imetysvaatteita, tosin hieman arvokkaita. Mutta kai sitä synnytyksen jälkeen on ansainnut pientä luksusta itselleenkin :) Ja nuo Bravadon imetysliivit näyttivät jopa hyviltä, täytynee tutustua vielä paremmin!

      Poista
  3. Täällä oli muuten kirjoitusta myös rintsikoista: http://www.mutsiavautuu.com/2014/09/imetysvaatesuosikit-ja-parhaat.html?m=1

    VastaaPoista
  4. Mulla alko viime viikonloppuna pistävä kipu alavatsassa ja mahan vasemmalla puolella. Aina kun kävin istumaan tai kumarruin eteenpäin niin vihlaisi. Ja paniikki nosti päätään. Muutaman itkukohtauksen jälkeen soitin sunnuntaina synnärille, jossa epäiltiin liitoskipuja. Maanantaina kävin paniikkiajalla neuvolassa ja kätilö epäili samaa.
    Onko sua siis supistellu aikasemmin? Mullahan ei mitään supistuksia ole tuntenut, mutta monet on sanonut että ne on just tollasia menkkamaisia kipuja.

    Meillä eletään jänniä hetkiä, nimittäin ensi viikolla meillä on jo vauva sillä menemme sairaalaan maanantaina ja sektio suunnitellaan sille viikolle. Hui!

    Pieni Haave, rv 36+3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      Mulla on kanssa ollut tuolla vasemmalla puolella juuri samanlaista kiputuntemuista jo aiemminkin, ja tänään tuntuu että sekin pahentui. Ja mua on kyllä supistellut (eli vatsa mennyt ihan kivikovaksi ja tuntunut sellaista viiltävää kipua) rasituksen yhetydessä jo jonkin aikaa, mutta kipu on aina levossa helpottanut. Ihmettelinkin, kun tämän päivän juilinnat olivat niin erilaisia tuntemuksia kuin aiemmin. Mietin, josko nämä juilinnat nyt sitten valmistaa sitä kohdunsuuta.. Onneksi tilanne on nyt jo rauhoittunut, vaikka synnärin numero on jo kaivettu lähettyville.
      Onneksi pääsit tutkimuksiin, ja olivatkin "vain" liitoskipuja. Sitä saa kummasti mielenrauhan :) Toivottavasti nämäkin ovat liitoskipuja!

      Hui, teillä eletään tosiaan jänniä aikoja! Mutta siis aivan ihanaa, että odotus päättyy ja saatte pienen jo maailmaan, toivottavasti kaikki menee hyvin<3 Hurjan paljon onnea ja tsemppiä ensi viikkoon<3<3

      Poista
  5. Sellanen pieni vinkki, että raskauskeijulta saa -15% alennuksen koodilla tonttu15 . Alennus on voimassa marraskuun loppuun. Kannattaa käydä kurkkaan :)

    Ja varmaan kannattaa vähän sitä sairaalakassia pakkailla ihan siltä varalta, että lähtö tulee. Paitsi, jos asutte kovin lähellä sairaalaa.
    Pyysit aiemmin postausta sairaalakassin sisällöstä ja tein sellaisen. Löytyy sieltä muutaman postauksen takaa, kun innostuin tässä päivänä eräänä postailemaan useamminkin :D

    Tsemppiä väsymyksen kanssa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei wau, kiitos vinkistä! Täytyykin käydä heti katsastamassa heidän valikoimiaan :)

      Kiitos vielä siitä sairaalakassi-postauksesta, otan siitä mallia kun alan kassia pakkailemaan :) Netistä tosiaan löyty monen monituista listaa, mutta ei sitä näin ensikertalaisena todella tiedä, mikä kaikki on oikeasti oleellista. Mitään sisätossuja/tohveleita mulla ei kyllä oikein ole. Saakohan sairaalasta mitään aamutossuja? Tosin täällä pääkaupunkiseudulla taitaa olla niin kovin tungosta, että pitäisi kai suosiolla omat tossut varata matkaan...

      Poista
    2. Sairaalassa on tossut, mut toiset tykkää viedä omansa. Minä pärjäsin sairaalan kaikilla vermeillä. Ne sukat on kyllä aika ällöt, kun on sellaset valuvat ja putkilit vaan, että omat sukat voi olla kivat.

      Mut niitä tohveleita ei tarvitse murehtia. Siellä on varmasti jonkinlaiset.

      Ja kiva, kun kävit kurkkimassa. :)

      Poista
    3. Heh, okei eli omat sukat mukaan :D Hyvä, ei ne tohvelit ehkä ois edes mahtunut mun kassiin :) Sairaalan vermeillä siis mennään!

      Poista
  6. Mulla oli myös vikoilla viikoilla tollaisia kipuja. Mulla tosin toi pissahädän tunne oli loppujenlopuksi supistuksia, itse en vaan tajunnut niiden olleen niitä ennenkuin säännölliset supistukset alkoi.

    Itse ostin etukäteen Lindexistä tuplapakkauksen imetysliivejä, ovat ihan jees ja käytössä edelleen. Bravadot on kyllä selkeästi paremmat, itse tilasin niitä parit sitten kun imetys alkoi sujua ja rintojen koko oli asettunut maidonnousun jälkeen. Bravadoissa tosin on aika joustavat ne koot. Jos haluaa kuitenkin alkuun ostaa halvemmat niin Lindexin versioita suosittelen. Ja niitä liivejä tarvii kyllä myöhemmin useammat, varsinkin alussa niitä sotkeutui maitoon imettäessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mulla se pissahädän tunne liittyi just niihin kipuihin, koska tänään on parempi olo, eikä sitä paineentunnettakaan ole samalla tavalla. Eli kait ne oli sitten jotain harjoitussupistuksia..

      Innostuin kyllä nyt noista Bravadoista. Viime yönä kun en nukkunut niin tutkailin liivitarjontaa ja nuo Bravadot oli kyllä tosi kehuttuja! Noita Lindexin liivejä voisi käydä katsastamassa, netissä näyttivät kyllä ihan hyviltä, ja ovat ilmeisesti myös saumattomia. Mutta kummat olisi paremmat, toppauksella vai ilman? Ja voihan vähän huonompia liivejä sitten käyttää yöllä, kun tukea ei tarvitse samalla tavalla.

      Poista
  7. Moi!
    Itse löysin juuri viime viikonloppuna Stokkalta Helsingistä 15 euron (kuulemma hyvät) ja kivan näköiset liivit! Oli myös super avulias myyjä!
    T. Rv 34+1 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, wau! Eli hyvää siis vois löytää edullisemminkin :)
      Taidampa käydä itsekkin viikonloppuna katsastamassa! Kiitos vinkistä :)

      Poista
  8. Tuli vielä mieleen noista Bravadoista: itse tilasin ne Nursing bra shopista, sieltä tilatessa sai melkein kahdet yksien hinnalla suomen hintoihin verrattuna. Tilaus tuli nopeasti ja ei ollut mitään valittamista.

    Mulla noi Lindexin versiot on ilman toppausta, Bravadoissa tykkään kyllä pitää ne mukana tulevat toppaukset paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos tosta nettisivusta! On tosiaan lähes puolet halvempia liivejä :) Ja toimitusmaksukin tosi edullinen.. Täytyy laittaa tilaus vetämään :)

      Poista
  9. Bravadoja suosittelen minäkin. Ei tarvitse käyttää erikseen liivinsuojia, kun niissä on ne mukana. Imetin lähes 1,5vuotta joten imetysliivit olivat käytössä koko tuon ajan :D oli siis kiva, että niitä oli vähän enemmän kuin yhdet. Odotan nyt toista ja toivon, että imetys sujuu yhtä hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä, eikö noihin Bravadoihin tarvita erikseen liivinsuojia? Tilasin nimittäin sellaiset ja olen enemmän kuin tyytyväinen! En vain ole ilmeisesti tutustunut niihin vielä tarpeeksi hyvin :D jos imetys lähtee sujumaan, aion tilata useammat tuommoiset, vaikuttivat ihanilta päällä :) toivotaan meille molemmille siis imetysonnea!

      Poista
    2. Varmaan niihin voi laittaa, mutta mä pärjäsin kyllä hyvin niiden omilla "toppauksilla" :)

      Poista
    3. Tosi hyvä tietää! :) Toppausta niissä tosiaan tuntui olevan ihan hyvin. Mietinkin, että miten ne liivinsuojat pysyy niissä oikein paikoillaan...

      Poista